FINALEKLAR IGJEN: Susann Bjørnsen er klar for sin andre VM-finale på to dager i Canada. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland
FINALEKLAR IGJEN: Susann Bjørnsen er klar for sin andre VM-finale på to dager i Canada. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland

Ny finale for Susann

SVØMMING: Susann Bjørnsen er klar for sin andre finale i verdensmesterskapet i svømming.

Publisert Sist oppdatert

Natt til fredag norsk tid svømte Susann Bjørnsen semifinalen på 100 meter medley, og med delt 8. beste tid i semifinalene, skulle hun egentlig ut i omsvømming med amerikanske Lilly King om den siste finaleplassen. Det slapp Susann da den amerikanske jenta trakk seg fra omsvømminga. King gjorde dette siden hun også skulle svømme stafett for USA rett etter.

Dermed blir det en ny finale på 23 år gamle Susann Bjørnsen fra Setermoen svømmeklubb. Hun svømte i semifinalen på 1.00,05, og det er 0,17 sekunder raskere enn det hun har gjort noen ganger tidligere på medleydistansen. Den nye bestetiden er knappe sekundet fra norsk rekord. Den ble satt av Katharina Stiberg fra Bjerkvik med en type svømmedrakt som senere ble forbudt.

Det er fem europeiske jenter i nattas finale i Windsor i Canada, der kortbane-VM arrangeres. I ettermiddag norsk tid svømmer Susann forsøk på 100 meter bryst, mens det i morgen ettermiddag er favorittdistansen 50 meter fri som avslutter et hektisk VM-program for Susann Bjørnsen.

Med to finaler allerede, er uansett mesterskapet det definitive internasjonale gjennombruddet for Susann Bjørnsen.

Powered by Labrador CMS