Hetebølge i Troms og Finnmark:

REKORDVÆR: Henry (2) fant mye spennende i fjæra på Markenes, mens varmerekordene for juni tikket inn over Troms og Finnmark fylke. Foto: Espen Føre Hansen
REKORDVÆR: Henry (2) fant mye spennende i fjæra på Markenes, mens varmerekordene for juni tikket inn over Troms og Finnmark fylke. Foto: Espen Føre Hansen

Ny juni-rekord ble registrert på Bardufoss

På tirsdag ble det satt ny varmerekord på Bardufoss for juni måned. De neste par dagene skal bli kjøligere før varmen tar seg opp igjen til helga.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir et nytt høytrykk allerede til helga, sier meteorolog for meteorologisk institutt, Elise Gloppen Hunnes.

19 værstasjoner i Troms og Finnmark fylke satte tirsdag nye varmerekorder for juni måned. 31,4 grader ble det målt på Bardufoss, noe som nesten holder til den høyeste temperaturen målt i Troms for juni noensinne. Den tidligere varmerekorden på Bardufoss i juni var på 31,1 grader.

– På torsdag kommer det en kaldfront, den er allerede kommet til Nordland fylke, sier Elise Gloppen Hunnes.

Om tallene stemmer, så ser det ut til at Skibotn i Storfjord kommune stikker av med ny varmerekord i Troms for juni. Der ble det målt 31,9 grader. Den tidligere varmerekorden i Troms er fra Målselv og var på 31,7 grader, den ble satt i Målselv. På Bones værstasjon i Bardu var det varmt, men ikke rekordvarmt. Måleapparatet stoppet på 28,7 grader i Bardu.

Nyt godværet

– Jeg anbefaler alle å nyte finværet nå, og i helgen, sier Hunnes.

Tropevarmen som har slått innover Troms og Finnmark de siste dagene skyldes et høytrykk som har dannet seg i sørøst, rundt de baltiske statene og Russland.

– Temperaturene vil synke markant utover neste uke. Det vil bli både kaldere og våtere, fastslår meteorolog i meteorologisk institutt, Elise Gloppen Hunnes.

Powered by Labrador CMS