INNSPILLING: Helt i slutten av juli var bandet på plass i Balsfjord for å spille inn musikkvideoen til låta «I know i love easily». Foto: Privat
INNSPILLING: Helt i slutten av juli var bandet på plass i Balsfjord for å spille inn musikkvideoen til låta «I know i love easily». Foto: Privat

Ny musikkvideo fra Balsfjord

BALSFJORD: I videoen synger vokalist Stine Andreassen, omringet av balsfjord­natur på en sein julidag.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av et par sommerdager i juli spilte bandet The Northern Belle inn musikkvideo på Aspenes gård i Balsfjord. Nå er etterarbeidet endelig over, og videoen hadde premiere på starten av forrige uke.

P3

I forrige uke var det altså en liten førpremiere på musikkvideoen, på nettsidene til radiokanalen P3.

«Se flotte bilder av den nordnorske naturen i den ferske «I Know I Love Easily»-musikkvideoen til folk- og country­bandet», skriver radiokanalen på sine nettsider, før både låten og videoen skrytes opp i skyene.

– At P3 skriver sånn som det, det synes jeg er skikkelig stas. Jeg pleier å være på nettsidene der for å lete etter inspirasjon og ny musikk, så da er det ekstra stas at musikkvideoen vår kommer med der også, sier Stine Andreassen, som er vokalist i The Northern Belle.

Balsfjord

Det er filmskaper Julia An­dersen som står bak musikkvideoen. Bandet ga henne frie tøyler til å gjøre det hun ville, med unntak av at videoen skulle spilles inn i idylliske omgivelser i Balsfjord. Nærmere bestemt på gården til vokalistens oldefar. Aspenes gård, som ligger ved gammelveien mellom Nord­kjosbotn og Laksvatn.

– Det var veldig, veldig gøy å spille inn musikkvideo i Bals­fjord, selv om vi var litt uheldige med det varierende været de par dagene vi var der, sier An­dreassen.

Hun forteller at broren til oldefaren hennes og flere andre familiemedlemmer var med i videoen, på lik linje med flere andre balsfjordinger.

– Og bestemor kokte lapskaus til hele gjengen, sier vokalisten stolt.

Hun forteller at bandet også var opptatt av å bruke lokal arbeidskraft mens de var i Balsfjord, og at de derfor blant annet har fått ordnet håret sitt av frisører i Nordkjosbotn før innspillinga.

Tilbakemeldinger

– Målet var å skape en sterkere knytning mellom bandet og hjembyen min, Tromsø, og Balsfjord.

Andreassen forteller at de utelukkende har fått positive tilbakemeldinger og reaksjoner etter at videoen ble sluppet.

– Å knytte bandet mer til her nord, det synes jeg vi har lyktes med, og vi har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger. Selv fra folk som vi ikke visste hørte på musikken vår. Det at vi får vist fram naturen og stedet der min oldefar vokste opp, gjør det hele ekstra spesielt. Det er rørende at det nå får den oppmerk­somheten som det fortjener, sier The Northern Belle-vokalisten og legger til at musikkvideoen er å finne både på Youtube og på bandets Facebook-side.

Powered by Labrador CMS