BLIR TROMSØVÆRING: Ei av de fire forvillede huskattene som ble fanget på Olsborg sist søndag. Den har fått navnet Orlando og skal nå til et fosterhjem i Tromsø. Foto: HEGE GAUSDAL FOSHAUG
BLIR TROMSØVÆRING: Ei av de fire forvillede huskattene som ble fanget på Olsborg sist søndag. Den har fått navnet Orlando og skal nå til et fosterhjem i Tromsø. Foto: HEGE GAUSDAL FOSHAUG

Ny runde med katteinnsamling

MÅLSELV: Dyrebeskyttelsen samlet inn ytterligere fire forvillede huskatter på Olsborg sist søndag. Førstkommende søndag fortsetter de innsamlinga.

Publisert Sist oppdatert

Dyrebeskyttelsen Norge Midt-Troms og Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø fortsetter dermed arbeidet med å samle inn individene i kattekolonien på Olsborg. Søndag 28. mai samlet de inn seks katter. Sist søndag ble ikke fangsten like god.

– Vi fikk bare inn fire katter søndag til tross for at vi holdt på i åtte timer. Så vi kommer tilbake søndag for å fortsette arbeidet. Det er i hvert fall fem-seks voksne katter igjen som vi må fange inn, og så tror vi også at det er noen kattunger som har gjemt seg, forteller leder Hege Gausdal Foshaug i kattegruppa til Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø.

Ifølge henne er det vanskelig å si hvor mange katter som er igjen. Da de startet, trodde de det var snakk om en koloni på om lag 30 katter, men de har nå nedjustert tallet til 15–20. Ettersom Dyrebeskyttelsen har samlet inn ti katter, er de nå om lag halvveis i arbeidet. De bruker feller for levende fangst i sitt arbeid.

Måtte avlives

Ei av de fire kattene som ble fanget søndag, måtte denne uka avlives fordi den var gammel og dårlig. Katta hadde blant annet FIV-viruset, som på sikt fører til dødelig katte-aids. I tillegg hadde den flere brukne hjørnetenner og frostskader på ørene.

– De tre andre kattene var FIV-negative. De var ellers friske og raske og vil bli plassert i fosterhjem, sier Foshaug.

Av de ti kattene som er samlet inn fra kolonien på Olsborg, har fire testet positivt på FIV, og to vil bli testet når de blir store nok.

Lederen av kattegruppa oppfordrer for øvrig katteeiere i Olsborg-området til å holde dyrene sine inne på søndag for å unngå av Dyrebeskyttelsen fanger privateide katter.

– Vi starter innsamlinga på ettermiddagen og holder på utover kvelden på søndag, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS