STORFORNØYDE: Brannkonstabel Torben Thomassen og varabrannsjef Morten Nilsen smiler godt over det nye kjøpet de har gjort. Foto: Slåttøy/privat
STORFORNØYDE: Brannkonstabel Torben Thomassen og varabrannsjef Morten Nilsen smiler godt over det nye kjøpet de har gjort. Foto: Slåttøy/privat

Ny tankbil på brannstasjonen

BALSFJORD: Den nye tankbilen til Balsfjord brann og redning har åtte tusen liter mer vannkapasitet enn den gamle.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka reiste brannkonstabel Torben Thomassen og varabrannsjef Morten Nilsen i Balsfjord til Sømna i Helgeland for å frakte hjem en tankbil som de har kjøpt av Slåttøy Transport AS. Den skal erstatte den gamle tankbilen fra 1997, som har sett bedre dager.

– En ny tankbil var sårt tiltrengt. Den gamle begynner å bli voksen og har gjort sin misjon, sier Nilsen.

Lavere – men lengre

1997-modellen har vannkapasitet på 12 000 liter. Den nye til 20 000. Og så har den skum.

– Det hadde den gamle også, men den hadde ikke nok vann til å bruke skummet. Helhetlig så er det mye mer slukkekapasitet på denne. Den nye bilen er lavere, men lengre. Fremkommeligheten er bedre. Og i en distriktskommune som vår er det viktig å komme raskt fram, sier Nilsen.

Varabrannsjefen forteller at en av årsakene til at de har behov for mer slukkevann i bilene har med de mange trafikkulykkene de må ut på. Da kreves det mye vann.

– For å slokke brann i en elbil så må vi ha minimum 10 000 liter vann. Det er vi nå sikker på at vi vil klare. Tankbilen har også vinsj som vi kan bruke i trafikkulykker, sier Nilsen, som er svært fornøyd med det nye kjøpet.

– Det er en fin bil å kjøre. Den er ikke satt i drift enda, men det skjer i morgen. Da skal vi flytte over radio, GPS og kartsystemer, sier Nilsen.

Selger den gamle

Den nye tankbilen vil være stasjonert på Storsteinnes. Den gamle er lagt ut for salg.

– Dersom ikke brannvesenet vil kjøpe den, vil vi ribbe den for brannutstyr og legge den offentlig for salg.

Nilsen gleder seg til å få testa den nye bilen mer ut.

– Nå blir det vel krig blant gutta om hvem som skal kjøre den, sier han med et smil.

Powered by Labrador CMS