KOMMER OG GÅR: Roy-Arne Johannessen (t.v.) skal tilbringe de neste seks månedene i Barce­lona. Terje Nyberget skal fungere som daglig leder i Næringshagen i Måls­elv mens Johannessen er i Spania. Foto: Morten Kasbergsen
KOMMER OG GÅR: Roy-Arne Johannessen (t.v.) skal tilbringe de neste seks månedene i Barce­lona. Terje Nyberget skal fungere som daglig leder i Næringshagen i Måls­elv mens Johannessen er i Spania. Foto: Morten Kasbergsen

Nyberget på plass på Rustahøgda

BARDUFOSS: Terje Nyberget tiltrådte fredag som midlertidig daglig leder i Næringshagen i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Den pensjonerte offiseren skal fungere som daglig leder i 60 prosent stilling mens Roy-Arne Johannessen har permisjon fra 1. mai til 1. november. Nyberget har vært styremedlem i Nærings­hagen siden i fjor vår. Han går ut av styret mens han er daglig leder.

– Jeg skal ikke finne opp krut­tet på nytt, men sørge for at det ikke faller nedenom og hjem mens Roy-Arne er borte, sier Terje Nyberget i en humoristisk tone.

Han skal blant annet jobbe med å planlegge 15-årsjubileet til Næringshagen i Målselv. Den ble stiftet 1. september 1999, og er en av landets eldste næringshager. Jubileet skal feires i høst. I tillegg skal den midlertidige daglige lederen selvfølgelig bidra til vekstkraft i lokale bedrifter.

Bedriftenes mann i Spania

– Næringshagen er i de beste hender! Terje er en meget dyktig og ryddig person, forteller Roy-Arne Johannessen.

Sistnevnte skal de neste seks månedene bo i Barcelona. Plan­en er at Johannessen skal retur­nere til stillinga som daglig leder 1. november. Han tar med seg ei 20 prosent stilling i Nærings­hagen med seg til Spania. Fra Barcelona skal han jobbe med internasjonalisering for bedrift­ene som er tilknyttet Nærings­hagen i Målselv.

– Vi må bare innrømme at vi ikke har vært gode nok på inter­nasjonalisering, selv om det er et eget punkt i næringshage­pro­grammet som omhandler det. Samtidig har vi ikke vært elen­dige på det punktet, for vi har noen bedrifter som gjør en del knyttet til internasjonalisering og som har tanker om det, sier Roy-Arne Johannessen.

Han har allerede avtaler med eller er i ferd med å inngå avtaler med tre-fire bedrifter i Nærings­hagen som han skal jobbe for fra Spania. Og flere håper han det skal bli.

– Når bedriftene vet at Nær­ingshagen har et kontor i Barce­lona, håper jeg det blir lettere for dem å ta kontakt med «vår mann i Spania». I et større perspektiv handler dette om muligheten for å etablere eksportbedrifter, avslutter Johan­nes­sen.

Powered by Labrador CMS