LEDER

Nybrottsarbeid i startgropa

BOIF har stor aktivitet på mange fronter.
BOIF har stor aktivitet på mange fronter.

Den styringa kan være alfa og omega for at drifta kan videreføres på det nivå som er nødvendig, for at mine og dine barn eller barnebarn skal kunne få det tilbudet som vi så sterkt unner dem på fritida.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Denne uka presenterte Bardufoss og omegn idrettsforening sin nye daglige leder. De har valgt ut Erling Andreassen til jobben som er et spleiselag mellom hovedstyret og fotballgruppa til klubben og Bardufoss storhall, som også er eid av BOIF.

Stillinga er i første omgang et toårig prosjekt. Men gir det forventet effekt og resultat, tviler vi på at den daglige ledelsen av idrettslaget og storhallen sånn uten videre går over på bare dugnadshender når prosjektperioden er omme.

Vi har i denne spalten i avisa utallige ganger tidligere hyllet frivilligheta i våre kommuner. Det er for så vidt ikke noe særegent fenomen for Målselv, Bardu eller Balsfjord, for dugnadsånd og –arbeid er noe Norge ikke vil klare seg uten. Ikke snakk om, for skulle staten Norge måtte tatt på seg utgiftene og lønnet det frivillige arbeidet og innsatsen som legges ned, ville nok tallene på bunnlinja blitt litt annerledes enn de er i dag. For å si det på en annen måte, pengene som settes av og investeres i det såkalte «oljefondet», ville nok ikke kunnet være riktig så mange som i dag.

For frivilligheta er viktig. Veldig viktig. Det var for noen år siden klistremerker bak på lastebiler med «Uten lastebilen stopper Norge». Det kunne sikkert også vært en klistrelapp for frivilligheta. Enten det nå er med fotballklubben, skytterlaget, hestesportsklubben eller alle de andre utallige idrettsgrener som finnes. For å ikke snakke om all annen frivillighet enn idretten. For frivilligheta er absolutt like viktig og like betydningsfull for så vel Lionsklubben, sanitetskvinnene og husflidslaget som alle andre veldedige organisasjoner.

Det BOIF nå gjør, er at de tar frivilligheta til et nytt nivå. Bardufoss OIF har over 700 medlemmer, og det er sannelig ikke «bare-bare» å drive med frivillig arbeid i den størrelsen. Nå er BOIF også litt heldige i og med at de er litt «dominerende» i sitt område når det gjelder idrett. De har mange undergrupper og stor aktivitet. De har også et rimelig stort og velfungerende næringsliv som de spiller på lag med, og de har over år bygd opp anleggsfasiliteter som de fleste andre bare kan drømme om. Med storhallen som det siste gedigne prosjektet. I sum gir dette også muligheter til inntekter, og når klubben nå har fått i gang dette spleiselaget, er det å håpe at de faktisk kan tjene på å ha ført viktige funksjoner over på lønnede hender.

Det viktige dugnadsarbeidet som kreves blir uansett ikke overflødig. Det er bare en erkjennelse av at folk i dag kan være flinke til å jobbe dugnad, men kanskje ikke like ivrige etter å påta seg verv i idrettslag og frivillige organisasjoner. Verv medfører mye administrativt ansvar. Særlig lederverv. Det vil nok lettes betydelig når en daglig leder kan sitte og jobbe med slike ting nærmest daglig, og samtidig få betalt for det. Den styringa kan være alfa og omega for at drifta kan videreføres på det nivå som er nødvendig, for at mine og dine barn eller barnebarn skal kunne få det tilbudet som vi så sterkt unner dem på fritida.

I dag koster aktivitet. Slik vil det være også i framtida. Kanskje blir det dyrere enn i dag, men det steget som BOIF nå har tatt, er etter vår mening et nødvendig steg for et lag på deres størrelse. Og kanskje også riktig.

Derfor sier vi bare: Lykke til, Erling Andreassen! Du starter på en smule nybrottsarbeid i vårt avisområde.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS