BLIR OPPGRADERT: Arbeidet med fikse fasadene på Knut Wilhelmsens to eierdeler i Torget på Andselv er godt i gang. Det skal etter planen ferdigstilles i god tid før jul. Foto: Morten Kasbergsen
BLIR OPPGRADERT: Arbeidet med fikse fasadene på Knut Wilhelmsens to eierdeler i Torget på Andselv er godt i gang. Det skal etter planen ferdigstilles i god tid før jul. Foto: Morten Kasbergsen

Nye fasader på Andselv

BARDUFOSS: Knut Wilhelmsen skal bruke over én million kroner på å fikse fasader på Torget på Andselv.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med å oppgradere fasadene på de to delene av Torget som Tromsø-mannen eier, er allerede godt i gang. Planen er at arbeidet skal ferdigstilles i god tid før jul. Wilhelmsen eier den nordligste og sørligste delen av Torget.

– Byggene får ny kledning og fasadeplater. I tillegg skal det settes inn en del nye vinduer, forteller eieren av eiendomsselskapet Berners Sønn AS.

Wilhelmsen har tidligere oppgradert flere av byggene han eier på Andselv. Deriblant bankbygget og Rokstad-bygget. Tidligere i år tok han også initiativ til å felle en rekke grantrær på Andselv for å gjøre sentrum lysere. Trærne ble felt for en måneds tid siden.

– Jeg har tidligere fått henstillinger fra befolkninga og kommunen om å forskjønne fasadene på Torget. Det er kjøpt inn materialer til forsidene, baksidene og begge kortsidene, sier Knut Wilhelmsen.

På spørsmål om hva det vil koste å oppgradere fasadene på Torget, svarer han:

– Det er jeg spent på jeg også, men det blir en betydelig sum. Arbeidet vil nok passere millionen.

Utvider utleiebygg

Berners Sønn AS eier også et mindre forretningsbygg mellom den privatpraktiserende tannlegen og Nav-bygget på Andselv. I bygget har det opp gjennom årene vært flere butikker. Det har imidlertid stått tomt ei tid. Nå har Wilhelmsen en interessent som ønsker å leie bygget hvis det blir utvidet litt.

– Det er snakk om å utvide bygget til en litt bedre butikk. Jeg er avhengig av å få en avtale med leietaker og tillatelse fra kommunen før det kan utvides, sier Knut Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS