FORNØYD MED 2018: De drev bare i to fulle måneder, det nye Focs Interiør-selskapet. Men det ble to god måneder, noe daglig leder Knut Johansen (t.h.) og styreleder Martin Nymo (t.v.) er svært glade for. Foto: Morten Kasbergsen
FORNØYD MED 2018: De drev bare i to fulle måneder, det nye Focs Interiør-selskapet. Men det ble to god måneder, noe daglig leder Knut Johansen (t.h.) og styreleder Martin Nymo (t.v.) er svært glade for. Foto: Morten Kasbergsen

Nye Focus Interiør produserte kjøkken i to måneder i fjor – Nå kan de glede seg over gode regnskapstall

MÅLSELV: Focus Interiør er svært fornøyd med sitt første driftsår. På kun to måneder fikk de et resultat på 590 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av september kjøpte ei lokal eiergruppe Focus Interiør. Det skjedde etter at de tidligere eierne hadde tatt selskapet til skifteretten, og hjørnesteinsbedriften på Rundhaug var blitt begjært konkurs. Helt i slutten av oktober kunne de ansatte vende tilbake på jobb og hjulene var i gang igjen hos kjøkkenprodusenten. Nå er regnskapet for 2018 for det nye selskapet gjort opp.

– På bare to måneder fikk vi et ordinært resultat før skatt på 590 000 kroner. Det er vi svært godt fornøyd med, sier daglig leder Knut Johansen.

– Pilene peker oppover

Alle de ansatte ble med videre inn i det nye selskapet, som hadde ei omsetning på 2 447 000 kroner i fjor.

– På to måneder er det absolutt noe vi er stolte over. Det skal sies at vi hadde lojale kunder som var med oss fra starten av, og som var gode å ha i starten. Det er vi veldig happy med, sier han.

Det er ikke bare de to første driftsmånedene pilene peker riktig vei for Focus Interiør.

– Det er hardt arbeid og smartnes som ligger bak resultatet. I 2019 har pilene fortsatt å peke oppover. Aktiviteten øker, så vi ser lyst på det som har skjedd også etter årsskiftet, sier han.

Ansattes innsatsvilje

Noe av det som har skjedd, er at de har bestemt seg for å åpne ei underavdeling i Brumunddal. Leieavtalen er inngått, og det skal åpnes etter sommerferien.

– Det er noe vi har store forventninger til, og vi planlegger flere slike åpninger. Men detaljer knytta til det, må vi komme tilbake til når ting blir mer klart. Men vi ser at vi må satse for å komme videre, og vi både tror og vet at det her blir bra, sier han.

Én av årsakene til at han sier at han både vet og tror satsningene vil gå bra, er innsatsviljen til de ansatte.

– Vi kjenner hverandre rimelig godt, og det er et langvarig «ekteskapsforhold» selskapet og våre ansatte har seg imellom. Utfordringa vi har er at vi går på ferie fra neste fredag, og vi jobber nå hardt for å bli ferdig med alle bestillinger vi skal være ferdig med til dag. Det er et delikat problem, sier han.

Powered by Labrador CMS