FÅR GAVE: Organisasjonskomiteens leder Jørn Erik Berntsen fra IL Kampen (med ryggen til) tar imot pengegaven fra Sparebankens Christian Larsen. Foto: Reistadløpet
FÅR GAVE: Organisasjonskomiteens leder Jørn Erik Berntsen fra IL Kampen (med ryggen til) tar imot pengegaven fra Sparebankens Christian Larsen. Foto: Reistadløpet

Nye penger til arrangørklubbene bak Reistadløpet

MÅLSELV: I forrige uke ble IL Kampen, Bardu IL og Bardufoss OIF tildelt 50 000 kroner hver fra Statskog. Tirsdag kveld ble klubbene belønnet med ytterligere 150 000 kroner hver.

Publisert Sist oppdatert

Det var under organisasjonskomiteens møte i Reistadløpet 2020 på Bardufoss at Christian Larsen og John Arne Karlsen kom med den gledelige nyheten til arrangørklubbene. De to er henholdsvis ansvarlig for samfunnsengasjement og avdelingsleder for Målselv og Balsfjord i Sparebanken Nord-Norge, og de meddelte forsamlinga at de tre klubbene IL Kampen, Bardu IL og Bardufoss OIF i årene 2020, 2021 og 2022 vil få 50000 kroner hver årlig fra banken.

Tildelinga kommer bare ei uke etter at Statskog tildelte de samme klubbene 50000 hver til sammen over den samme treårs-perioden.

Reistadløpet skriver at tildelinga nærmest ble unnfanget under et møte i mai med Sparebanken. Senere fulgte Statskog opp initiativet.

– Nå begynner det virkelig å hjelpe på. Nå får klubbene så mye hver som de aldri før har fått fra Reistadløpet, og spør du lederne i klubbene så vil jeg tro de begynner å bli fornøyde, sier Reistadløpets daglige leder Ivar Holand.

Samtidig kan han røpe så mye som at det neppe stopper med pengene fra disse to store sponsorene:

– Det er jo jul snart … Ja, det kommer nok mer, røper Holand med et smil.

Organisasjonskomiteen i Reistadløpet er på 35-40 personer. Det er langt større enn eksempelvis i Holmenkollen, der samme komite bare er på rundt tredjedelen av dette i antall medlemmer.

– Vi har bevisst valgt å ha en stor komite. Vi har ikke bare komitelederne med her, men også sentrale personer ellers i de ulike komiteene. Dette sikrer oss god informasjonsflyt, sier Ivar Holand.

Organisasjonskomiteens møte tirsdag hadde form av et kick-off for dem, og de vil nå jobbe ut fra den evalueringsrapporten som foreligger fra Visma ski classics etter 2019-løpet. Den inneholdt ikke mange mangler, men:

– Vi skal gjøre det vi kan for å forbedre de små ting som kan forbedres. Mange bekker små gjør en står å, lærte jeg i 4. klasse, og vi satser nå på å gjøre 2020-utgaven enda «ett knepp» bedre enn 2019-løpet, sier Ivar Holand.

Neste års Reistadløp arrangeres lørdag 28. mars.

LINK:

https://nye-troms.no/sport/50-000-kroner-til-hver-av-arrangorklubbene-bak-reistadlopet/19.14139

Powered by Labrador CMS