GODT MED LYS: Paret var tidlig ute og fikk kapret ei av hjørneleilighetene, der de har rikelig med utsikt – når det er klarvær, vel å merke, ikke som da avisa var innom på besøk.
GODT MED LYS: Paret var tidlig ute og fikk kapret ei av hjørneleilighetene, der de har rikelig med utsikt – når det er klarvær, vel å merke, ikke som da avisa var innom på besøk.

Nyinnflyttet i Jørnlia

ANDSELV: Ekteparet Kirsten Fosli og Hermod Bjørkestøl hadde bodd snart 30 år i Bærum. Med de nye leilighetene i Jørnlia fant de ei gyllen mulighet for å flytte nordover igjen.

Publisert Sist oppdatert

Kirsten Fosli og Hermod Bjørkestøl syntes ikke de kunne la sjansen gå fra seg da de kom over leilighetene i Jørnlia for snart to år siden.

– Vi var nordpå på juleferie da vi ble gjort klar over prospektet. Vi har hele tida hatt i bakhodet at vi en eller annen gang skulle flytte nordover igjen, og dette var det sparket vi trengte i den retninga, forteller Kirsten.

Da de like over nyttår 2017 reiste tilbake til Bærum, gikk de i tenkeboksen en kort periode. Og innen påske hadde de tatt avgjørelsen og kjøpte seg leilighet i Målselv.

Paret har en sønn som bor i Tromsø. Den andre har etablert seg med familien i Krokbekken Panorama, og gitt Kirsten og Hermod to skjønne barnebarn på to og fire år.

– Ungene ville at vi kom nordover, slik at vi var nærmere om noe skulle skje, sier Kirsten.

Hermod legger til at det til slutt og sist var tanken på barnebarna som avgjorde boligkjøpet. Allerede har småjentene vært på overnattingsbesøk, noe som er mulig å få til nå som de bor et steinkast fra hverandre.

– Hvis de skal få et forhold til oss, må vi kunne være her når de er små, før de blir opptatt med alt mulig på fritida. Jeg ser for meg at de, når de begynner på skolen, kan stikke innom her hos besteforeldrene etter skolen, før de drar hjem, sier han.

Paret var tidlig ute og fikk kapret ei av hjørneleilighetene, der de har rikelig med utsikt – når det er klarvær, vel å merke, ikke som da avisa var innom på besøk.

Spennende første møte

3. juli i år fikk de nøkkelen til den splitter nye leiligheten. Den ligger i annen etasje og er én av fire like endeleiligheter, med utsikt direkte til både Istind og Hjerttind.

– Vi kunne godt ha tenkt oss ei av de enda høyere opp, men vi var for sene, forteller Kirsten.

Gjennom hele prosessen har de hatt tett kontakt med entreprenørene angående tilpasninger og innredningsvalg, som golv, farger og ikke minst kjøkkeninnredning, noe kanskje Kirsten var den som tok størsteparten av ansvaret for. De valgte å gjøre noen forandringer i forhold til tegningene, blant annet valgte de å ta bort ei kjøkkenøy mot å heller få mer golvplass og sammenhengende benkeplate.

– Det var veldig spennende å låse seg inn her første gangen, ikke minst for å se hvordan fargene ble i de ulike rommene. Når en bygger hus, er en jo til stede og kan se det på en helt annen måte. Nå måtte vi på avstand bestemme oss for hvordan vi ville ha det, forteller hun.

Så langt er de to godt fornøyd. De har full tillit til entreprenøren, som de mener har vært helt fantastisk, og sier at ønskene deres har blitt etterkommet.

– Entreprenøren har underveis gjort de valgene som har vært best for kjøperne – ikke nødvendigvis billigst, sier Hermod, som er spesielt fornøyd med parkeringshuset i kjelleretasjen. Her går det heis rett opp til inngangspartiet deres.

– Garasjen er finere enn noen annen garasje jeg har sett – lys og trivelig, slår han fast.

Ekteparet ser for seg at det kan bli mange fine sommerkvelder på terrassen, som har kveldssol, i årene som kommer.

Alle gode ting er tre

Både Hermod og Kirsten nyter nå pensjonisttilværelsen, hun på andre året, mens han har rukket å være pensjonist i 14 år.

– Men jeg har stort sett jobbet hele tiden, sier han og smiler.

Hun har hatt ei stilling innen forsikring i 35 år, mens hans yrkesbakgrunn er fra Forsvaret. En del kjenner ham trolig også fra hans mange år som leder innenfor langrennssporten, både her nord og mens de bodde sørpå.

Hermod er opprinnelig fra Uløybukt i nordfylket, og det er på hytta deres på Uløya at paret har tilbrakt mesteparten av sommeren.

– Vi har trivdes kjempegodt i Bærum, men vi har hele tiden holdt kontakten nordover. Det er merkelig: Når vi er på hytta, er vi mye mer ute, spiser ute og sånn, enn sørpå, enda det der er mye varmere og finere vær, sier Kirsten, og legger for dagen det faktum at de fortsatt er vaskekte nordlendinger, til tross for tretti år sørpå, gjennom å sette pris på godværsdagene i nord når de byr seg.

Hytta i Nord-Troms har de hatt fra var nyetablerte og bygde seg hus på Moen i 1973. Her vokste sønnene deres opp, og her bodde paret fram til 1988, da yrket til Hermod førte dem til Østlandet. Sønnene følte at de hadde sine røtter var i Nord-Norge, og begge dro tilbake da de ble voksne.

Alle gode ting er tre, heter det, og når paret nå flytter til Jørnlia, er det deres tredje nybygg som ektepar.

Selv om de er spreke og ungdommelige på alle måter, er årene et faktum, og de opplever at flytteprosessen denne gangen har vært lang.

– Så om noen i vår situasjon går i tanker om å flytte; bare gjør det – mens en kan flytte sjøl, sier Kirsten og ler.

Jørnlia Utbygging har lagt vekt på uteområdet til leilighetskomplekset, der det er både grønt og luftig.

Godt naboskap

På Bærums verk ble Hermod og Kirsten ett av flere par som bosatte seg i et nyetablert område. Det at alle flyttet inn samtidig, førte til de ble spesielt godt kjent med hverandre. Selv om ekteparet for fem år siden solgte huset og flyttet inn i et leilighetskompleks, lå dette så nært deres gamle område at de beholdt naboskapet.

Følgelig reiste Hermod og Kirsten fra gode venner gjennom mange år når de nå flyttet nordover. Kirsten sier at hun og Hermod alltid har vært veldig enige om at bruene ikke skal brennes, og det samme gjelder i denne retninga.

– Nå setter vi oss bare i bilen og kjører sørover i feriene i stedet for nordover, som vi har gjort før, smiler Kirsten.

For å ha et treffpunkt når de har vært tilbake i Målselv, har paret ei hytte også i Fjellandsbyen.

– Vi er sosiale vesener, det er viktig å være sammen med andre, sier Hermod.

Denne hytta har vært familiens samlingssted og egentlig ungenes hytte, men det forandrer ikke det faktum at Kirsten og Hermod sist år kom i mai og ikke dro igjen før i september.

Nå er de tilbake i den situasjon at de er to blant en rekke andre som flytter inn samtidig, og de opplever allerede å stoppe og slå av en prat med naboene når de tilfeldigvis treffes, noe de synes er koselig.

Spesielt Kirsten har brukt mye tid på kjøkkenet, for å få det som hun ville. – Jeg er spesielt fornøyd med flisene, og skal sy liftgardiner til vinduet, med denne fargen i mønsteret, opplyser hun.

Svært fornøyde

Selv om de er kommet trygt under tak på Andselv, er det fortsatt mye som gjenstår før de er kommet seg helt i orden i den nye leiligheten. Nå venter de først og fremst på garderobeskapene.

– Jeg håper bare at IKEA kan holde det de lover, slik at vi får skapene neste mandag. Vi skulle hatt de denne uka, men det ble ei uke forsinket, sier Kirsten.

4-romsleiligheten i Jørnlia er litt mindre enn den de hadde i Bærum, men det tror de skal gå helt fint. De er fornøyd både med planløsninger og andre moderne, tekniske og praktiske utforminger.

Etterspørselen etter boliger på Bardufoss har vært stor gjennom mange år, og de nye leilighetene i Jørnlia er med på å fylle behovet hos dem som ønsker en enklere og mer vedlikeholdsfri hverdag kontra det ansvaret det er å stå som eier av villa eller rekkehus. Jørnlia tilbyr på mange måter et kompromiss ved å tilby bevegelsesfrihet gjennom grøntarealer, uteområder, svalganger og terrasser, samtidig som kravene til vedlikehold er minimale. I hvertfall på dette tidspunktet i prosessen.

Trapper, svalganger og leiligheter byr på lys og luft. Hermod og Kirsten kan nyte morgensola i grøntområdet på baksida eller svalgangen ved inngangspartiet, og ettermiddags- og kveldssola på terrassen sin. Der har de allerede spist sine første middager og hygget seg og ikke minst funnet ut at terrassevarmeren var ei lur investering.

– Og så er det så nært at vi, hvis vi vil, kan gå på butikken, sier Kirsten.

Starter med visninger

Det har tatt to år fra prosjektene forelå og til Jørnlia nå denne sommeren står ferdig til å tas i bruk.

Stian Olsen er daglig leder i Jørnlia Utbygging, et datterselskap til Storegga Holding, som er entreprenør. Han forteller at også de er fornøyd med resultatet i Jørnlia, der de har solgt 65 % av de 21 seksjonerte selveierleilighetene. De er nå i sluttfasen med å få uteområdet ferdigstilt, med grøntarealer og lekeapparater.

– Vi har lagt mye i uteområdet, som vi regner med skal være klart den første uka i september. De resterende leilighetene begynner også å bli ferdige, og vi planlegger å starte opp for fullt med visninger på samme tid. Det er også planer om en åpen dag nå i høst, og dette vil bli annonsert når vi har funnet et tidspunkt, opplyser han.

Olsen forteller at de som utbyggere har satset på at Jørnlia skal være moderne og framtidsrettet, med universell utforming av leilighetene, energibesparende LED-lys, varmepumper, mulighet for lading av elbiler og et fremtidsrettet, «smart» avfallssystem.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, ikke bare fra kjøpere, men også fra underleverandører som har uttalt at dette er det flotteste bygget de har jobbet på, forteller han.

Powered by Labrador CMS