Nyskolen til Meistervik

SAND SKOLE: Balsfjord KrF vil legge ned Sand skole og bygge ny skole i Mestervik. Foto: Sol Gabrielle Larsen
SAND SKOLE: Balsfjord KrF vil legge ned Sand skole og bygge ny skole i Mestervik. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Balsfjord kommunestyre bestilte i 2020 utredning om renovering av Sand skole, eller bygging av ny skole på Meistervik.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Balsfjord kommunestyre bestilte i 2020 utredning om renovering av Sand skole, eller bygging av ny skole på Meistervik. Denne utredningen er nå ferdig utført av WSP Norge AS og skal behandles i k-styret denne uka. Rådmannen innstiller på at det bygges ny sentralskole på Meistervik.

Balsfjord KrF har lest prosjektbeskrivelsen med interesse. Her ser vi at å renovere Sand skole, uten å bygge nytt basseng, koster 30-35 millioner mere enn å bygge ny skole på Meistervik, også denne uten basseng. Prosjektbeskrivelsen viser også til at Sand skole er i dårlig stand og at svømmebassenget, som har vært stengt i flere år, er i så dårlig forfatning at det ikke kan repareres, men det må bygges nytt. Denne kostnaden er ikke beregnet. Tallenes tale viser atter en gang det vi alle vet, at det er langt dyrere å vedlikeholde et gammelt bygg kontra et nytt. Driftskostnadene er 1,4 mill. billigere ved nybygg, kontra å renovere. Vedlikeholdskostnadene viser det samme, 0,4—0,5 mill. billigere ved nybygg.

Når det nå skal investeres i nytt skolebygg som skal dekke hele den delen av Malangshalvøya som tilhører Balsfjord, pluss Hamnvåg skolekrets, må politikerne legge bort egeninteressene og bygge der hvor veksten og knutepunktet på Malangshalvøya er, nemlig Meistervik. Politikerne må også huske at det skal vektlegges hva som er til barnas beste. Dagens virkelighet er at ca. 90 prosent av elevene på Sand må transporteres i buss. Dagens virkelighet viser også til at Meistervik er det eneste stedet på Malangshalvøya som har vekst i barnetallet. Det betyr at om få år vil det være langt over 90 prosent av elevene som må transporteres i buss til skolen. Det er ikke til barnas beste. Ved å bygge på Meistervik vil barna i vekstsentret Meistervik kunne gå til skolen.

Balsfjord KrF håper kommunestyrets medlemmer vil vektlegge de beregninger som ligger til grunn for Rådmannens innstilling, og vedta denne. Sand skole har passert 80 år og kan med god samvittighet pensjoneres. Å flikke på dette bygget er av hensyn til konsekvensene for den øvrige drift av Balsfjord kommune ikke forsvarlig.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS