ENNÅ IKKE REVET: De 26 gamle leilighetene i Vilje boligfelt på Bardufoss skulle etter planen rives i løpet av sommeren. Nå er både rivninga og bygginga 24 nye leiligheter satt på vent på ubestemt tid. (Arkivfoto: Toril F. Ingvaldsen)
ENNÅ IKKE REVET: De 26 gamle leilighetene i Vilje boligfelt på Bardufoss skulle etter planen rives i løpet av sommeren. Nå er både rivninga og bygginga 24 nye leiligheter satt på vent på ubestemt tid. (Arkivfoto: Toril F. Ingvaldsen)

Nytt byggeprosjekt satt på vent

MÅLSELV: Forsvarsbygg ønsker å bygge 24 leiligheter på Bardufoss. Forsvarsdepartementet sier imidlertid nei – i hvert fall foreløpig.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsbygg anbefalte i slutten av mai overfor departementet å inngå kontrakt med Alta-firmaet Nord Norsk Bygg AS på bygging av 24 treromsleiligheter i det militære boligfeltet Vilje i Heggelia. Med en kontraktssum på i underkant av 55 millioner kroner. Ifølge forprosjektet blir leilighetene på 84 kvadratmeter hver og skal fordeles på tre bygninger. 26 leiligheter fra 1950-tallet skal rives for å gjøre plass til de tre leilighetsbyggene.

Nå har imidlertid Forsvarsdepartementet satt prosjektet på vent. Årsaken er «forestående vurderinger som vil bli gjennomført som følge av langtidsplanen for Forsvaret». Departementet vil i stedet komme tilbake til videre prosess med prosjektet ved oppdatering av Perspektivplan eiendom, bygg og anlegg.

– Perspektivplanen forventes oppdatert i etterkant av vedtak om ny langtidsplan, forteller regionsjef Erik-Anders Helin i Forsvarsbygg utvikling nord.

Rivning utsatt

For Forsvarsbygg innebærer det at de må avvente oppstart både på rivning av de gamle leilighetene og bygging av de nye til en eventuell godkjenning fra departementet foreligger. Ifølge regionsjefen har de løpende dialog med tilbyderne for rivning og bygging i forhold til vedståelsesfrister for tilbudene.

– Det vil videre måtte bli forskyvning i forhold til når de nye boligene kan stå ferdig. Vi får ikke satt i gang med noe før vi eventuelt får et gjennomføringsoppdrag fra Forsvarsdepartementet, sier Helin.

I vår hadde Forsvarsbygg et håp om at det kunne bli byggestart allerede nå i høst. Nå er det imidlertid ingenting som tyder på at det blir oppstart i år. Det er ventet at Stortinget vil vedta den nye langtidsplanen for Forsvaret i november. Utenriks- og forsvarskomiteen har frist til 4. november med å avgi sin innstilling til langtidsplan.

88 hybler utsatt

Leilighetsprosjektet i Vilje er det andre byggeprosjektet i Indre Troms som blir satt på vent til det foreligger en ny langtidsplan. I midten av januar i år foreslo Forsvarsbygg å bygge om to kaserner i Artillerileiren på Setermoen til totalt 88 hybler. I vår ble også det prosjektet satt på vent på grunn av pågående vurderinger i forbindelse med ny langtidsplan.

Powered by Labrador CMS