Populær dansestil:

NYTT HIPHOP-KURS: Bardujenta Wanja Merethe Nerli bor på Stange i Hedmark, men tar mer enn gjerne sin store lidenskap hiphop med hjem og deler med sine sambygdinger. Kurset er beregnet på barn 6–13 år. Foto: Privat
NYTT HIPHOP-KURS: Bardujenta Wanja Merethe Nerli bor på Stange i Hedmark, men tar mer enn gjerne sin store lidenskap hiphop med hjem og deler med sine sambygdinger. Kurset er beregnet på barn 6–13 år. Foto: Privat

Nytt hiphop-kurs for unger i Bardu

BARDU: Det blir ny runde med hiphop-kurs etter den gode responsen for kurset som ble holdt tidligere i sommer. Også denne gangen blir det satt inn en rekke tiltak for å forebygge smitte.

Publisert Sist oppdatert

Det er litt under en måned siden forrige runde med kurs der elleve unge nybegynnere fikk prøvd seg innen hiphop-sjangeren. Da var det kursholdere Mari Slaatsveen Solberg som sammen med Wanja Merethe Nerli tok turen nordover til Bardu for å ruske liv i dansemiljøet og skape en interesse for hiphop også her.

4. - 6. august gjentas suksessen, og denne gangen kommer bardujenta Wanja Merethe Nerli alene for å lære bort masse spennende og morsomme trinn og teknikker.

Aldersgruppa hun sikter seg inn på er mellom 6 og 13 år, men dersom noen som faller utenfor alderssegmentet likevel har lyst til å delta, er det gode muligheter for det.

– Dansekurset passer for alle, men ettersom det ikke er et etablert dansemiljø i Bardu vil det være på ganske nybegynnernivå. Dersom noen tar ting fort eller kan litt mer, skal jeg finne måter å utfordre dem på slik at de også skal få brynt seg, sier Wanja.

Så langt er det godt over tolv personer som har meldt seg på. Informasjon om påmelding til kurset er å finne på siden til iBardu på Facebook.

Tar smittehensyn

Kurset holdes i musikkrommet på Bardu ungdomsskole. Så langt har Wanja fått påmeldinger fra et par av de som deltok forrige gang, men langt de fleste er nye deltakere.

Smittesituasjonen rundt koronaviruset er om lag det samme nå som tidligere i sommer. Dansekurset inngår som et ferietilbud, det vil si at de ikke må følge helt de samme reglene som ved organisert idrett.

– Barn under 20 år får i slike situasjoner opphevet avstandsregel, men vi blir likevel å begrense nærkontakt. Antibac blir tilgjengelig, og alle må benytte dette ved ankomst. Alle får beskjed om ta med sin egen drikkeflaske og matpakke, som ikke skal deles, sier hun.

For øvrig blir dørhåndtak og flater vasket, og alle må ha en grundig håndvask før matpauser og før aktiviteter. Rutinene gjennomgås kursdagene, og det blir i tillegg minnet på at hosting og nysing skjer i albuekrok eller i et papir, som kastes direkte etterpå.

Powered by Labrador CMS