SAKEN FÅR RO: Statsadvokat Torstein Lindquister var aktor i saken da den ble behandlet i tingretten. Han mener det er godt at familien til den drepte kan legge denne delen av saken bak seg. Foto: NTB/Scanpix
SAKEN FÅR RO: Statsadvokat Torstein Lindquister var aktor i saken da den ble behandlet i tingretten. Han mener det er godt at familien til den drepte kan legge denne delen av saken bak seg. Foto: NTB/Scanpix

Også Høyesterett avviser anken

BALSFJORD: Jakttragedien i Balsfjord for ett år siden der Mads Håvard Larsen ble drept, kommer ikke opp i Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Larsen ble skutt og drept ved Stormoen i forbindelse med revejakt i slutten av februar i fjor. Mannen i 40-årene som skjøt, ble i slutten av november dømt for uaktsomt drap på Larsen av Nord-Troms tingrett. Dommen ble satt til 120 dagers fengsel. I tillegg ble han dømt til inndraging av rifla, til å miste retten til å drive jakt i fem år og til å betale erstatning til avdødes etterlatte på 375 000 kroner. Mannen ble også dømt til å betale sakskostnader på 5000 kroner.

Mannens advokat, Trygve Staff, anket dommen til lagmannsretten fordi han mente at hans klient ikke hadde opptrådt uaktsomt. Men Hålogaland lagmannsrett besluttet i januar å avvise anken på grunnlag av at retten ikke var enig i ankens påstand om at forholdet måtte vurderes som et straffefritt sammentreff av ekstraordinære, uheldige omstendigheter. Retten mente at den tiltaltes handlemåte utgjorde et markant avvik fra det som kan karakterieseres som forsvarlig jakt og fant ingen holdepunkter for at en fornyet prøving av saken ville kunne lede til en annen avgjørelse av skyldspørsmålet enn det som tingretten allerede hadde kommet fram til.

I slutten av forrige uke avviste også Høyesterett anken, etter at Trygve Staff hadde anket dommen videre. Til avisa iTromsø sier statsadvokat Torstein Lindquister at tingrettens dom var god nok, og at Høyesterett ikke finner grunnlag til å se på saken på nytt.

– Høyesterett har ikke funnet noen grunn til at lagmannsrettens beslutning har vært feil. Jeg tenker at det er bra at de etterlatte nå får ro og etter hvert kan legge denne delen av saken bak seg, sier Lindquister til iTromsø.

Powered by Labrador CMS