STJERNEMØTE: Motocrosstjerne Andre Villa, pressesjef på arrangementet Roy Hovdan, Oliver Solberg og Petter Solberg diskuterer hvordan dagen og helga skal forløpe seg. Foto: Torbjørn Kosmo
STJERNEMØTE: Motocrosstjerne Andre Villa, pressesjef på arrangementet Roy Hovdan, Oliver Solberg og Petter Solberg diskuterer hvordan dagen og helga skal forløpe seg. Foto: Torbjørn Kosmo

Oliver og Petter på plass i fjellandsbyen

MYREFJELL: Både Oliver og Petter Solberg ankom Bardufoss torsdag ettermiddag. Nå er de på plass i fjellandsbyen og klar for helgens bilshow.

Publisert Sist oppdatert

Både far og sønn er klar for å gyve løs på bakkerekorden i Målselv fjellandsby som ble satt av bror og onkel Henning Solberg. Bakkerekorden er på 1 minutt og 45 sekunder.

De synes det er stas å kunne konkurrere mot hverandre under samme arrangement.

– Vi bruker å konkurrere mot hverandre ellers, men ikke helt i samme klasse. Det er moro å kunne kjøre under samme arrangementet, sier Petter Solberg.

Historiske biler

Han har for anledninga tatt med en trailer full av biler. Blant disse er en Citroën Xsara, som hans sønn Oliver skal kjøre.

– Det er den gamle verdensmesterbilen til Sebastian Loeb. Jeg har tatt med min historiske Ford Escort. Jeg har også med Subaruen som jeg vant min første VM-runde med. Den har jeg tatt med sånn at folk skal kunne få se på den. Det er den bilen som betyr mest for meg historisk sett, forteller den tidligere VM-vinneren.

Petter Solberg forteller at han og sønnen har prioritert bakkeløpet i fjellandsbyen over mange andre arrangementer i både inn- og utland.

- Dette er vår prioritering i forhold til andre tilbud vi får om å gjøre forskjellige ting i Norge og andre land. Det er viktig å bygge opp motorsport lengre nord i landet, mener han.

Han legger til:

- Dette er et framtidsprosjekt, og på sikt er målet og ønsket å få internasjonale sjåfører og elektriske biler hit sånn at man får nye rekorder å gå etter. Arrangørene har «passion» for å gjøre dette her oppe. Det er moro å bidra. Det er unikt og spesielt med denne bakken. Det finnes ingen andre bakker som denne. Da må du i så fall til Pikes Peak i USA. Jeg og Oliver gleder oss skikkelig til å kjøre i bakkene her, sier han.

- Ta turen

Den tidligere VM-vinneren oppfordrer folk til å ta turen til fjellandsbyen i helga.

- Vi håper at mange familier kommer. Oliver har med autografkort, og vi kommer også til å skrive autografer. Vi er tilgjengelige og det er bare å komme å se på bilene, opplyser han.

Oliver Solberg skal konkurrere mot sin far under bakkeløpet. Han bet seg fort merke i den flotte naturen i området, og det fine været.

- Det finnes ikke bedre utsikt enn den dere har her. Det blir ikke bedre. Det var morsomt å se snø på fjellene her oppe, sier Oliver.

Han ville ikke spå en vinner, men mener Petter sitter med bedre kort enn han selv.

- Det er han som er flinkest, sier Oliver om sin far.

STJERNEMØTE: Motocrosstjerne Andre Villa, pressesjef på arrangementet Roy Hovdan, Oliver Solberg og Petter Solberg diskuterer hvordan dagen og helga skal forløpe seg.

Powered by Labrador CMS