OPPGITTE: Oljeutslipp fra parkeringsplassen nær drikkevannskilden deres har skapt trøbbel for disse vannabonnentene de siste månedene. Grunneier Ole Idar Sandnes er fortvilt over situasjonen. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
OPPGITTE: Oljeutslipp fra parkeringsplassen nær drikkevannskilden deres har skapt trøbbel for disse vannabonnentene de siste månedene. Grunneier Ole Idar Sandnes er fortvilt over situasjonen. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Oljesølet etterforskes av politiet

BALSFJORD: Vannabonnentene som i vinter fikk drikkevannet sitt ødelagt av oljeforurensning synes det er lite framgang i saken. Politiet forklarer at oljesølet fremdeles er under etterforskning.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms har tidligere skrevet om hvordan 17 abonnenter av det private Moseselva vannverk i vinter fikk drikkevannet sitt forurenset av oljesøl. Vannverket ligger ikke langt unna den fylkeskommunale Lakselvdalveien, og en stor parkeringsplass ligger tett inn til inntaksområdet og bekken som bærer navnet Moseselv.

Oppgitte

I starten av juni fortalte de fortvilede abonnentene til Nye Troms, at de i mars oppdaget en masse oljesøl på parkeringsplassen. Etter det har de litt stadig mer fortvilet over at de mener lite skjer i saken, og at ingen har tatt på seg skylda for forurensninga. Ole Idar Sandnes, som er leder av vannforeninga, fortalte sist uke til Nye Troms at han mener politiet ikke har visst noen stor interesse for å ta tak i eller etterforske saken, på tross av at han har tipset dem om vitner og folk som har observert ulik aktivitet på parkeringsplassen hvor oljesølet fant sted.

– Det er politiet som har myndighet til å få ulike bevis hentet fram, og det er bevis vi trenger for å komme noen vei i denne saken, sa Sandnes sist uke.

Etterforskes

Politioverbetjent ved Midt-Troms lensmannsdistrikt, Katrine Grimnes, sier at saken fremdeles er under etterforskning.

– Spørsmålet i denne saken her er jo for det første hvem det er som har forurenset. Der har vi jo en formening om hva som er forurensningskilden utfra opplysninger som vi har fått fra melder, sier Grimnes.

Hun legger til at det også er et annet spørsmål som er vesentlig i etterforskninga.

– Det neste spørsmålet er jo om forurensninga av hydraulikkolje har skjedd uaktsomt. Det er jo disse to spørsmålene vi søker å få avklart nå, sier Grimnes og forklarer at saken nylig er sendt over til politiadvokat.

Forsikring

De 17 vannabonnentene står fremdeles uten reint drikkevann, og Sandnes har forklart at innbyggerne nå har måtte ta regninga for en ny vannkilde selv. Han forklarer også at forsikringsselskapene til abonnentene står fast, fordi det mangler bevis i saken.

– Forsikringsselskapene i denne saken har ikke vært i kontakt med politiet. Vi har ikke fått noen henvendelser fra dem, sier Grimnes.

Powered by Labrador CMS