KLAR: Primus motor for Norges Råeste Bakkeløp Jan Helge Nilssen er klar for bakkeløpet og gleder seg. Her sammen med tidligere verdensmester i rallycross Petter Solberg. Foto: Pressefoto
KLAR: Primus motor for Norges Råeste Bakkeløp Jan Helge Nilssen er klar for bakkeløpet og gleder seg. Her sammen med tidligere verdensmester i rallycross Petter Solberg. Foto: Pressefoto

Onsdag går startskuddet for årets bakkeløp

BARDU/MÅLSELV: Norges råeste bakkeløp er like om hjørnet. Primus motor for bakkeløpet gleder seg.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag skal den åttende utgaven av Norges råeste bakkeløp starte, og det skjer i Steilia i Bardu. Noe av det første som skjer i arrangementet som skal vare i fire dager, er drifting på bilcrossbanen i Steilia.

– Det skal være drifting og frikjøring. Det er helt unikt. Det kommer blant annet to trailere med biler fra filmene «Børning», både 1 og 2, forteller bakkeløpets primus motor, Jan Helge Nilssen.

Flere kjente kommer

Han røper også at kjente bilførere kommer på onsdag.

– Blant annet skal Tom Einar Aaserud, Vidar Jødahl og Steffen Rudsengen komme, forteller Nilssen.

Han legger ikke skjul på at det er mye å gjøre i dagene før bakkeløpet,som ender med selve billøpet i Målselv fjellandsby lørdag, men forteller også at han gleder seg.

– Vi gleder oss. Det er ti arrangementer på fire dager som skal finne sted, så det er mye som skjer. Vi er en hel gjeng som er i gang her med å rigge til, sier han.

Åpningsseremoni på lørdag

Den offisielle åpningen av bakkeløpet vil finne sted på lørdagen, forteller Nilssen.

- På lørdag under bakkeløpet blir det en treningsomgang før bilførerne skal konkurrere. Etter første omgang er over blir det en offisiell åpning med innslag fra forsvaret og noen som skal synge, sier han.

Tidligere verdensmester i rallycross, Petter Solberg, og hans sønn Oliver skal kjøre bilcrossløp i Steilia torsdag 19. juli, men kommer også til Bardufoss fredag 20. juli hvor det blir bilshow i sentrum fredag formiddag. Samme dag blir det «street legal» på innfartsveien til Målselv fjellandsby. Lørdag 21. juli er det store høydepunktet, hvor både far og sønn Solberg har ambisjoner om å sette bakkerekord i veiene opp til Målselv fjellandsby.

Powered by Labrador CMS