Folkemøte i Hamnvåg:

GLAD I SKOLEN: Kanskje var dette det siste 17. mai-toget som gikk fra Hamnvåg montessoriskole. Arkivfoto: Leif Arne Stensland
GLAD I SKOLEN: Kanskje var dette det siste 17. mai-toget som gikk fra Hamnvåg montessoriskole. Arkivfoto: Leif Arne Stensland

Ønsker å beholde skolebygget

BALSFJORD: Selv om Hamnvåg montessoriskole er avviklet, så ønsker lokalsamfunnet å benytte seg av lokalene og uteområdene også i framtiden.

Publisert Sist oppdatert

I vår var det kroken på døra for Hamnvåg montessoriskole. Årsaken var det lave elevtallet. Nå gjenstår det å se hva som skal skje med skolebygget og lekeområdet rundt skolen.

– Det har vært drevet skole i 20 år. Like lenge har bygget vært tilgjengelig gjennom idrettsaktivitet og store arrangement. Vi har et stort og fint uteområde som brukes av både hyttefolk, turister og lokale, sier styreleder Widar Skogan i Hamnvåg montessoriskole.

3. desember arrangeres det derfor et folkemøte på skolen hvor det skal diskuteres hva som bør gjøres med anlegget.

– Her kan vi samtale om hva bygda vil og ser for seg at skolen kan brukes til, sier Skogan.

Vil koste

På møtet vil skolestyret orientere om arbeidet med avviklinga av skoledrifta og det vil bli lagt fram noen ideer for fortsatt drift. Et utgangspunkt er å sikre at anlegget fortsatt skal kunne benyttes av bygda og tilreisende. Dersom skolen skal driftes privat, vil det koste i både strøm, forsikringer, kommunale avgifter og vedlikehold. Det må også etableres en eierorganisasjon. Skogan har allerede gjort seg opp noen tanker om dette.

– Du vil ikke avsløre noen ideer nå?

– Nei, nei, nei. Jeg må jo holde på spenninga, sier Skogan lattermildt.

Det er Balsfjord kommune som disponerer bygget.

–Det er ikke tilbakeført til dem enda. Vi må se om vi har mulighet til å drifte i lokalt eie. Dersom vi ser at det er muligheter, så må vi diskutere det med kommunen, sier Skogan som likevel kan avsløre noe:

– Vi har en positiv dialog med ordføreren om disse spørsmålene.

Bokprosjekt

På møtet vil det også bli redegjort for drifta av Hamnvåg barnehage – som ligger ved siden av skolen.

– Jeg håper og tror at det kommer litt folk. Jeg vil tro at dette er av interesse for flere. Vi ønsker at folk skal komme med sine ideer og tanker om hva som kan gjøres. Vi håper å få til å drifte bygget til glede for folk i framtida, sier Skogan.

Det vil også bli informert om et bokprosjekt. Den skal fortelle skolehistorien til Aursfjordhalvøya, og særlig montessoriskolen.

Powered by Labrador CMS