Økt kontrollvirksomhet ved skolene:

OLSBORG SKOLE: Politiet har økt kontrollvirksomhet i de to første ukene av det nye skoleåret, og tirsdag fikk Olsborg skole besøk. Foto: Politiet
OLSBORG SKOLE: Politiet har økt kontrollvirksomhet i de to første ukene av det nye skoleåret, og tirsdag fikk Olsborg skole besøk. Foto: Politiet

Ønsker en trygg skolevei for ungene

MÅLSELV: Denne og neste uke har politiet en nasjonal kampanje kalt «Aksjon skolevei». Også i vårt område er politiet å se i nærheta av skolene.

Publisert Sist oppdatert

«Aksjon skolevei» er en nasjonal kampanje politiet har for å sette fokus på trygg trafikk ved skoleområdet. Politioverbetjent Geir Lofthus i Midt-Troms lensmannsdistrikt sier de prøver å besøke flest mulig skoler og skoleveier i sitt distrikt denne og neste uke. Sia det er mange kommuner og mange skoler i hver kommune, kan han likevel ikke love at de rekker å komme til alle i denne omgangen. Tirsdag var Olsborg skole en av skolene som ble kontrollert av politiet.

– Vi ønsker jo å forebygge i forhold til at barn kan ha en trygg skolevei. Det er det som er formålet. Da gjør vi det ved å være synlig og drive råd og veiledning, sier Lofthus.

Sikring i bil

De sjekker også om ungene er sikra riktig i bilen. Det har også vært noen foresatte som har dratt fra skolen med ei bot på grunn av overtredelser i forhold til skiltinga. I Midt-Troms er det rapportert få overtredelser så langt. Lofthus opplever at folk er positive til deres tilstedeværelse ved skolene.

– Vi blir møtt på en positivt måte. Jeg tror folk setter pris på at vi setter fokus på disse tingene. Det er også noe vi gjør hva vi kan for å prioritere. Det er en veldig viktig del av jobben vår, sier politioverbetjenten.

Derfor er det ikke bare under aksjons-ukene at politiet oppsøker skolene. Lofthus forklarer at det gjerne er foreldre som tar kontakt med dem i forhold til utfordringer med bilister som kjører på tross av skilting. Enkelte skoler har også større utfordringer enn andre, og da spesielt på skilting.

– Det virker som når vi har vært der ei stund, så blir det etterfulgt. Så virker det som det glemmes av igjen, og da er det tilbake til gamle synder, sier Lofthus.

Powered by Labrador CMS