VIKTIG FOR ALLE: Gro Bjerregaard (Sp) fremma forslag om å se på muligheta for flere brukerråd i kommunen. Foto: Malin Cerense Straumsnes
VIKTIG FOR ALLE: Gro Bjerregaard (Sp) fremma forslag om å se på muligheta for flere brukerråd i kommunen. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Ønsker flere brukerråd

BARDU: Nå skal det blåses nytt liv i brukerrådet i Bardu. Samtidig skal det utredes om flere grupper enn de eldre skal få et brukerråd.

Publisert Sist oppdatert

Bardu seniorråd har tatt en sak til kommunestyret der de ber om at ansvaret for oppretting og oppfølging av brukerrådet i Bardu overføres til seniorrådet. De to siste årene har kontinuitet, rekruttering av medlemmer til brukerrådet og det å finne leder vært vanskelig. Arbeidsområdene til brukerrådet er Barduheimen, dagsenteret, omsorgsboligene, og syke- og hjemmetjenesten. Bardu seniorråd finner det derfor naturlig at de overtar så brukerrådet kan organiseres på en bedre måte. Gro Bjerregaard (Sp) var positiv til seniorrådets innstilling, men etterlyste brukerråd for flere grupper i kommunen.

– Vi som politikere må ha et ansvar å sørge for at alle har et brukerråd å forholde seg til. Vi bør kartlegge om brukerrådet kan utvides til brukere som per i dag ikke defineres av området, eller om vi bør ha flere brukerråd, sa Bjerregaard.

Skal utrede flere

Berit Sandnes Wikstøl (Ap) tenkte i samme baner.

– Det vi føler er at det kun er snevra inn på eldre i kommunen. Jeg foreslår at vi endrer til at arbeidsområdet skal være hele pleie- og omsorgstjenesten i Bardu, så blir vi enige i dag, sa Wikstøl.

Ernst Hansen (H) sitter i seniorrådet og deler ikke disse synspunktene. Han viste til at brukerrådet er retta mot eldre. Da seniorrådet ba om å ha oppfølginga, mente de ikke at hele pleie- og omsorgstjenesten skulle være under samme brukerråd.

– Da må noen andre iverksette prosessen, for det blir litt for mye for oss. Da er det et tilbakeskritt for oss eldre som har hatt brukerrådet, sa Hansen.

Han minna samtidig om at saken ikke hadde kommet til kommunestyret i det hele tatt dersom seniorrådet ikke hadde tatt grep. Terje Nyberget (H) foreslo at dagens brukerråd skal gjelde hele spekteret som angår de eldre i kommunen, og at man kan gjøre vurderinger om man ønsker flere brukerråd. Dette så ikke rådmannen mørkt på.

– Jeg kan ta med at vi ønsker flere brukerråd slik at vi klarer å fange opp brukerne våre på ulike områder. Jeg tror det er tjenlig å ha litt flere enn ett brukerråd, sa Håvard Gangsås.

Etter en litt lengre diskusjon vedtok kommunestyret å gi Bardu seniorråd ansvar for oppfølginga av dagens brukerråd. I tillegg skal rådmannen utrede hvilke andre behov som finnes, slik at flere brukergrupper kan få et slikt tilbud.

Powered by Labrador CMS