SNART ADVENT: Disse barna var med på 'Lys Våken' i fjor. Kateketen håper at mange vil melde seg på også i år for å markere begynnelsen av advent. Foto: Ingjerd Johnsen
SNART ADVENT: Disse barna var med på "Lys Våken" i fjor. Kateketen håper at mange vil melde seg på også i år for å markere begynnelsen av advent. Foto: Ingjerd Johnsen

Ønsker flere til "Lys Våken"

BALSFJORD: Lørdag arrangerer Balsfjord menighet «Lys Våken» for fjerde året på rad. Alle 11-åringer fra Balsfjord kan melde seg på.

Publisert Sist oppdatert

Lys Våken skal være i Storsteinnes Kapell og varer fra lørdagskvelden til litt over midnatt på søndag. Det blir aktiviteter som juleverksted, sangøving, og tenning av adventslys. Barna får også servert mat.

- Hensikten med det er å starte adventen og minne oss på hvorfor vi har advent og snakke om forventninger fram til jul. «Lys Våken» er i dobbel betydning. Lys våken for Gud og lys våkne unger, sier kateket Randi Solheim Alvestad.

Kvelden avsluttes med at 11-åringene er med i gudstjenesten som begynner rett før midnatt, og der skal de synge en egen «Lys Våken»- sang og tenne adventslys. Alvestad forteller at arrangementet har vært populært de forrige årene, men i år har påmeldingen vært litt laber. Hun håper derfor at flere melder seg på. De har sendt ut invitasjon til alle som er registrert i den norske kirke, men Alvestad sier at alle 11-åringer er velkomne.

Samordne skyss

Hun forteller videre at de som kjører fra Malangen prøver å samordne skyss slik at alle som ønsker kan ha mulighet til å være med. Hun oppfordrer også andre som bor et stykke unna kapellet til å samsnakke om skyss. Selve gudstjenesten er åpen for alle, men Alvestad håper at spesielt foreldrene til 11-åringene som har meldt seg på kommer.

-Det betyr noe for barna, sier hun.

De som ønsker å være med kan melde seg på hos kirkekontoret.

Powered by Labrador CMS