Flere høringsbrev til saken om skuterløypene:

FLERE INNSPILL: Det kommer stadig flere innspill og merknader til forslagene om nye skuterløyper i Bardu. Blant annet ønske om parkering lenger unna nasjonalparkgrensa.
FLERE INNSPILL: Det kommer stadig flere innspill og merknader til forslagene om nye skuterløyper i Bardu. Blant annet ønske om parkering lenger unna nasjonalparkgrensa.

Ønsker ikke støy i nasjonalparken

BARDU: Rohkunborri nasjonalparkstyre ber Bardu kommune flytte en planlagt skuterparkering vekk fra nasjonalparkgrensa.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med de nye løypene som skal etableres i Bardu, er det tegnet inn en løype som har stans ved nasjonalparkgrensa. Det mener nasjonalparkstyret blir for nært og ber kommunen opprette parkering lenger vekk fra grensa.

Det er løypetrasé nummer fem saka dreier seg om. Denne løypa er tegnet fra Altevatn til nasjonalparkgrensa sør for Bihppas.

God parkering

Forslaget til nye skuterløyper er som kjent ute på høring for tiden. Det er nasjonalparkforvalter Asgeir Kvalvåg Blixgård som skriver til Bardu kommune, og som foreslår å flytte stoppskiltet ved nasjonalparkgrensa.

«Nasjonalparkstyret ønsker ikke nye støykilder som vil kunne redusere verdien av Rohkunborri nasjonalpark. Stoppskiltet for den aktuelle traseen settes i god avstand fra grensen til nasjonalparken. Dette vil medføre at man får en godt egnet parkering for snøskutere i et mindre værutsatt område. Støyen vil i mindre grad påvirke nasjonalparken.»

Forslaget innebærer å flytte avslutninga på denne løypa ned under skoggrensen.

5. mai

Også Bardu motorferdselsforening har levert sitt høringsinnspill og peker på flere punkter i forslaget der de ønsker endringer. Det gjelder blant annet en del stikkløyper som foreningen vil ha med, og som er utelatt fra det forslaget foreningen først kom med. Det gjelder stikkløype fra hovedløypa til Sandvikodden og til Sandvika, til Brunstgropa ved avkjøring til Steinelva, samt inn til Lappbukta på Leinavatn.

I tillegg vil foreningen at kjøreforbudet onsdager og torsdager på løypa Ousto–Leinavatn–Gamas flyttes ett døgn, slik at det blir kjøreforbud tirsdager og onsdager. Slik vil man «frigjøre» torsdag ettermiddag for skuterfolket som vil ha en langhelg.

Foreninga vil også at man blir enig om en felles stengetid på løypenettet, og at dette blir 5. mai. I forslaget opereres det med både 1. mai og 5. mai som stengetider utenom Altevatn og Innset/Ørneberget som har stengetid 31. mai.

Powered by Labrador CMS