KOMMUNESENTERETS FRAMTID: I forbindelse med at det skal utarbeides områdeplan for Storsteinnes ønskes innspill om framtida til kommunesenteret.
KOMMUNESENTERETS FRAMTID: I forbindelse med at det skal utarbeides områdeplan for Storsteinnes ønskes innspill om framtida til kommunesenteret.

Ønsker innspill om framtida til Storsteinnes

I kommunestyremøte for tre måneder siden ble det vedtatt å opprette ei prosjektstilling for å utarbeide områdeplan for sentrumsområdene. Nå ønskes innspill.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Johnsen er ansatt i prosjektstillingen, og har startet opp arbeidet med planprogram områdeplan Storsteinnes sentrum i samarbeid med interkommunalt plankontor.

Stedsanalyse

I innledende fase av arbeidet med områderegulering for Storsteinnes, skal det utarbeides en stedsanalyse for å avdekke utredningsbehov for planområdet.

Stedsanalysen skal bidra til bedre forståelse for stedets identitet, skape en bedre historisk innsikt i stedet og de naturgitte forutsetninger, samt bebyggelsens tidligere og nye plassering som grunnlag for hvilken utviklingsretning sentrum kan ta, og en bedre fundert plan.

I formannskapet sist uke ble det orientert om saken og her ble det vist til at utarbeiding av områdeplanen organiseres som et prosjekt, med formannskapet som prosjekteier, og med prosjektgruppe, styringsgruppe og ressursgruppe. Formannskapet som planutvalg skal holdes oppdatert og inviteres til å gi innspill til planarbeidet.

Ønsker innspill

Fredag er det møte i både kommunalt råd for eldre og i kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Begge disse er invitert til å komme med innspill. Dette gjelder innspill om spesielt gode kvaliteter ved Storsteinnes, hva bør forbedres i dagens Storsteinnes og hva ønsket er for framtidens kommunesenter?

Om de ulike parter sin medvirkning vises det til at dette vil foregå under arbeidet med stedsanalysen, og underveis ved utarbeiding av planforslaget. En stedsanalyse som blir sett på som et viktig kunnskapsgrunnlag for planprogrammet, og for resten av planprosessen.

Når det gjelder temaer i stedsanalysen inneholder disse alt fra viktige steder, møteplasser, kulturminner, sosial infrastruktur og bebyggelsesstruktur, til trafikk- og vegsystem.

Bred involvering

Videre heter det at i arbeidet med stedsanalysen skal det hentes innspill fra elever ved Storsteinnes skole, eldrerådet og brukerrådet. I tillegg skal det sendes ut en innbyggerundersøkelse rettet mot beboere innenfor planområdet. Også barn og unge, grunneiere, utbyggere, næringsliv, handelsstand, interesseorganisasjoner og velforeninger vil inviteres til medvirkning i planarbeidet.

Powered by Labrador CMS