FLYTTER INN: Lise Hansen-Andersen var i forgårs travelt opptatt med å få på plass de siste varene før åpninga i morgen. Hun gleder seg til å åpne Auroras Skattkammer også på Bardufoss. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
FLYTTER INN: Lise Hansen-Andersen var i forgårs travelt opptatt med å få på plass de siste varene før åpninga i morgen. Hun gleder seg til å åpne Auroras Skattkammer også på Bardufoss. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Ønsker velkommen til Auroras Skattkammer

BARDUFOSS: Til tross for nyerklært bystatus er det en rekke ting som fortsatt savnes på Bardufoss. Ett av disse hullene ønsker Lise Hansen-Andersen nå å fylle med lekekonseptet Auroras Skattkammer.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i morgen åpner den nye leke- og hobbybutikken Auroras Skattkammer i Torgsenteret.

– Jeg tenkte det var en høvelig dag å åpne på, siden Eurosko holder en lite bursdagsfest den 15. oktober. Da er det fra før av mye som skjer her på huset, sier daglig leder i Auroras Hall, Lise Hansen-Andersen.

Med lager og kontor utgjør butikken totalt 170 kvadratmeter og ligger vegg i vegg med Eurosko, i deler av det som tidligere tilhørte G-sport. Det å være lokalisert i et kjøpesenter er ifølge Hansen-Andersen et stort pluss. Også en kafé er jo alltid et trekkplaster.

– Det er mye nytt som skjer her på Bardufoss nå, og vi håper dette kan gi en positiv effekt og få folk til å ønske å handle lokalt og bruke det som er her, sier hun.

Også for den eldste aldersgruppa

Bedriften ble etablert for litt over et år siden, og Hansen-Andersen forteller at hun har fått veldig gode tilbakemeldinger og støtte fra folk.

– Det er ettertraktet med aktiviteter i Midt-Troms, sier hun.

Fra før av driver hun en tilsvarende lekebutikk på Finnsnes. Her fås leker, men også utstyr til bursdagsfester, i tillegg til et godt utvalg av kule «duppedingser» til ungdom.

Etablereren ønsker videre å tilby et segment av hobbyutstyr og produkter som legger til rette for aktivitet av ulike slag. Og det er ikke kun de aller yngste som blir tilgodesett i Hansen-Andersens nye butikk, hennes hjerte banker like varmt for de eldste i samfunnet.

– Vi vil ha puslespill og andre produkter som egner seg bra for eksempel til personer med demens, forteller hun.

Spent på mottakelsen

De kommende månedene blir naturligvis spennende, og da spesielt hvordan den nyslåtte bykommunen tar imot Auroras Skattkammer. Eieren tenker at deres konsept vil være et bra supplement til de øvrige tilbyderne av varer og produkter i Målselv.

– Det er jo ikke sikkert at det er liv laga for en slik butikk her på Bardufoss. Men ettersom Bardufoss ikke har lekebutikk fra før, trengs det helt klart. Dersom dette går bra, og vi kanskje satser på å være her også i framtida, vurderer vi på sikt også å ta inn babyutstyr, som for eksempel barnevogner, opplyser Hansen-Andersen.

I lekebutikken kommer det til å være et godt utvalg av puslespill med alt ifra 2 til 13.200 brikker. Noen av motivene er hentet fra Midt-Troms.

Planlegger digert lekeland

Men Aurora-konseptet stopper ikke med de to skattkammer-butikkene. Hansen-Andersen forteller at alt henger sammen med planen om å åpne opp et digert leke- og aktivitetsland på Finnsnes. Fortsatt mangler noen detaljer i leieavtalen med huseier og utbygger, men når dette er i orden, vil de gå i gang med å sette også dette ut i livet.

– Da slipper folk å dra til Tromsø for å få denne muligheten, sier hun.

På sikt satser de på å få opp en trampolinepark og ninja-warrior baner.

Én blir til to

I utgangspunktet hadde hun tenkt kun å ha butikken på Finnsnes fram til oppstart av aktivitetslandet.

– Jeg snakket med mannen min om butikken, og han foreslo om vi ikke skulle ha åpnet en butikk på Bardufoss også, ettersom vi hadde et stort varelager. Jeg tenkte "hvorfor ikke?", og tok forbindelse med Torgsenteret. Vi er kjempeglad og takknemlig for at huseier tror på vårt konsept og lot oss inn på senteret, forteller Hansen-Andersen.

Nå venter travle dager og pendling mellom de to leke- og hobbybutikkene på Bardufoss og Finnsnes.

Inspirert av nordlyset

Lekegründeren er opptatt av å ha kundene med på laget. Hun vil derfor legge vekt på å være lydhør for om det er noe folk savner og ønsker at hun skal ta inn i butikken.

– Det meste kan skaffes, og samtidig sikrer vi lokal handel, sier hun.

Hvem er så denne Aurora, som har gitt navn til leke- og aktivitetskonseptet?

– Maskotene til eksisterende lekebutikkjeder er alle hankjønn, og vi ønsket å bryte med dette. Vår maskot Aurora er oppkalt etter aurora borealis, nordlyset, opplyser Hansen-Andersen,og legger til at de ønsker å bygge historier rundt maskoten sin, som er et snilt sjømonster, på bakgrunn av gamle lokale sagn og myter.

Powered by Labrador CMS