KLARE FOR FESTIVAL: Neste helg går årets utgave av Divielva laksefestival av stabelen. Yngve Sletten (fremst) og Bjørn-Ove Sletten lover gode muligheter i Divielva, og håper flere melder seg på neste lørdags fiskekonkurranse. Foto: ARKIVFOTO
KLARE FOR FESTIVAL: Neste helg går årets utgave av Divielva laksefestival av stabelen. Yngve Sletten (fremst) og Bjørn-Ove Sletten lover gode muligheter i Divielva, og håper flere melder seg på neste lørdags fiskekonkurranse. Foto: ARKIVFOTO

Oppfordrer folk til å komme på årets laksefestival

MÅLSELV: Den 17. august er det duket for årets laksefestival. Det ser Yngve Sletten i ledergruppa til laksefestivalen fram til.

Publisert Sist oppdatert

Årets laksefestival er betimelig plassert i den internasjonale villaksens år. Yngve Sletten er en av fire ledere i ledergruppa til laksefestivalen som for tredje året på rad skal finne sted i Divielva. Han forteller at det er et nytt element i årets laksefestival som ikke har vært med tidligere.

- Forskjellen fra tidligere år er at vi nå har fått inn en egen klasse for barn opp til 16 år. De må være i følge med noen ansvarlige, opplyser han.

Årets program er ifølge Sletten rimelig likt de foregående årenes program, men nytt av året er at laksefestivalen nå har fått utvidet laksesonene.

- Laksesonen er utvidet en del. Tidligere var det stopp ved sone syv i Trangen. Nå har vi fått med hele elva ned til Nesvikhølen. Ellers er det likt opplegg i år som i fjor, forteller Sletten.

Oppfordrer til å komme

Mulighetene for å melde seg på årets laksefestival i Dividalen eksistert siden mai måned. Samtidig som han oppfordrer folk til å melde seg på festivalen, kommer han samtidig med en oppfordring til publikum.

- Vi vil oppfordre publikum til å komme og se på veiinga av fiskene og kjøpe rømmegrøt. Vi appellerer til publikum, sier han.

Sletten forteller samtidig at tilbakemeldingene fra publikummere og deltakere fra tidligere år har vært god og at det bor et stort potensial i festivalen.

- Dette er vårt tredje året hvor vi arrangerer laksefestivalen. Det første året vi arrangerte var det 50 deltakere og i fjor var det 70 som var med. Vi håper det vokser. Det er et stort potensial her. De fleste har syntes det har vært koselig og sosialt her og har sagt de vil komme tilbake. Det har absolutt vært en stor suksess før. Når folk har gode opplevelser så sprer det seg. Vi håper på en vekst i år også, sier Sletten.

Håper på nedbør

Etter varme temperaturer og lite nedbør i det siste har vannstanden i elva sunket. Den trenden håper Sletten snur før laksefestivalen, og mener det er håp i hengende fiskesnøre for god fangst hvis nedbøren viser seg.

- Oppgangen i fisket har i år ikke vært som i fjor. I fjor var det unormalt stort. Det har vært litt dårlig bitt i det siste. Tidligere i år var elva ganske stor, men nå i det siste har elva vært liten. Vi håper det kommer nedbør sånn at elva blir større. Fangsten i år har vært på det normale, sier han.

Programmessig vil det bli samme prosedyre som tidligere år, forteller han.

- Fredag den 17. august er det oppmøte og registrering og påmelding. Påmeldingen har vært åpen siden 15. mai. Det er også mulig å melde seg på i løpet av fredag ettermiddag, forteller han.

Informasjon om festivalen og reglene blir det gjennomgang av på fredagen.

- Det er informasjon om festivalen og regler vi skal gå gjennom på fredagen. I tillegg vil det bli en liten time med faglig påfyll. På lørdagen starter selve fiskingen klokken seks på morgenen og varer til klokken elleve. Elva deles inn i to deler, slik at den ene halvparten av de påmeldte fisker i nedre del og den andre i øvre del. Når pausen kommer blir det veiing av fiskene og utdeling av ledertrøye. Etter en to timers pause bytter de to lagene plass og skal holde på til klokken seks på kvelden. Deretter blir det samme prosedyre med veiing og premieutdeling. Det blir "afterfish" og sosialt samvær i ungdomshuset, forteller Sletten.

Sletten oppfordrer alle som kunne tenke seg å bli med til å melde seg på.

- I år er det laksens år, og i den ånd oppfordrer vi folk til både å komme som deltakere, men også for å komme og se på som publikummere.

Powered by Labrador CMS