Foto: Torbjørn Kosmo (arkiv)
Foto: Torbjørn Kosmo (arkiv)

Oppfordrer kjøttforedleren til å se til Tine

MÅLSELV: Uttalelsen hele kommunestyret i Målselv stiller seg bak er nå sendt til Nortura. Ordføreren har også sendt et brev til Norturas øverste ledelse.

Publisert Sist oppdatert

«Kommunestyret i Målselv er svært misfornøyd med at Nortura sin øverste ledelse planlegger å flytte virksomhet bort fra sitt anlegg i Målselv, selskapets største enhet i nord.»

Slik starter uttalelsen fra kommunestyret, som målselvordføreren har sendt til de som nå jobber med utredninga som skal besvare om selskapet skal samlokalisere all pølseproduksjon på én fabrikk, eller om de skal fortsette å produsere pølser ved dagens fabrikker i Målselv, Tønsberg og Stavanger. Som Nye Troms tidligere har omtalt fikk et utvalg av politikere i oppgave å sammenfatte to høringsforslag til ett, og nå er de i mål med arbeidet. Blant annet ber de folkevalgte Nortura om å se til Tine.

«Situasjonen i videreforedlingsindustrien i Troms og Finnmark skaper usikkerhet blant gårdbrukere i nord. Heldigvis har Tine snudd og beholder de anleggene som var truet av nedleggelse i nord. Det bør Nortura også gjøre», heter det i uttalelsen.

Men det er ikke bare utvalget som utreder saken og er ledet av regionsjef for Nortura-fabrikkene i nord, som nå får høre målselvpolitikernes mening.

– Jeg har brukt uttalelsen som utgangspunkt for å stile et brev til ledelsen sentralt i Nortura. Det er sendt direkte til styret, forteller målselvordfører, Bengt-Magne Luneng.

Han kunne også meddele at Målselv Senterparti løfta Nortura-saken opp på årsmøtet til Troms Sp i helga, som resulterte i at en resolusjon ble vedtatt og vil bli sendt til rette adressat.

Powered by Labrador CMS