SJAKKMESTERSKAP: I februar og mars arrangeres på ny sjakkmesterskap for femte- og niende klasser, og klasser oppfordres av arrangørene til å melde seg på. Foto: JORUNN BREKKE
SJAKKMESTERSKAP: I februar og mars arrangeres på ny sjakkmesterskap for femte- og niende klasser, og klasser oppfordres av arrangørene til å melde seg på. Foto: JORUNN BREKKE

Oppfordrer klasser til å melde seg på sjakkmesterskap

MÅLSELV: Sjakkturnering for 5.- og 9. trinn står for tur og arrangørene håper flere klasser i området melder seg på. Og fristen – den er i dag.

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig er få klasser meldt på i området. Så langt er det skoleklasser på Bardufoss og i Øverbygd som har meldt seg på. Påmeldingsfristen er fredag 10. januar. I Alta er det allerede 244 elever påmeldt, og i Norge har hele 524 klasser meldt seg på (tall fra mandag).

– Vi blir kjempeglad for flere. Sjakkturneringa er for alle femteklasser og niendeklasser i Norge, og du trenger ingen forkunnskaper, sier fylkeskontakt Ingar Berg Burchard for Troms og Finnmark.

– Gøy for alle

Han opplyser om at alle klasser eller basisgrupper som registrerer seg til distriktmesterskapet innen 10. januar, mottar kostnadsfritt Sjakk5ernes opplæringspakke. Det vil si brett, brikker og filmbasert opplæring med praktiske øvelser.

– Det er et enkelt undervisningsopplegg med små videosnutter og øvingsoppgaver. Det er gøy for alle, mener Burchard.

Arrangør er Skolesjakken, som er en del av Norges Sjakkforbund. Det vil være både klassepremier og enkeltpremier. Deltagelse i distriktmesterskapet er gratis.

– Vi trenger et minimum på fire lag for å kunne arrangere distriktmesterskap. Meld klassen på distriktmesterskapet som er i februar, og/eller fylkesmesterskapet som er i mars, oppfordrer Burchard.

Kommer til Indre Troms

Fylket er stort, så enkelte klasser må nok belage seg på å reise noen mil for å delta. Burchard sier imidlertid at han kommer til Indre Troms for å arrangere mesterskap. Distriktmesterskapet arrangeres på en skoledag, mens fylkesmesterskapet arrangeres på en helgedag. Vinnerlagene i fylkesmesterskapene får reisestøtte til landsfinalen. Alle elever i en klasse spiller på lag, og alle bidrar dermed til klassens samlede poengsum i turneringa.

– Jo flere som spiller, jo flere poeng får klassen. Det er altså viktigere for klassen å få med mange spiller, enn å få med gode spillere. Sjakk5erne og Sjakk9erne er moro, lærerikt og styrker klassesamholdet, sier Burchard.

Powered by Labrador CMS