DAB-FRITT: DAB-signalene var borte fire dager på Fossmoen, og muligens også på resten av Bardufoss, deriblant på julaften. – Jeg kan ikke tenke meg et verre tidspunkt, spesielt for de eldre, enn at DAB-signalet er borte når Sølvguttene synger jula inn.
DAB-FRITT: DAB-signalene var borte fire dager på Fossmoen, og muligens også på resten av Bardufoss, deriblant på julaften. – Jeg kan ikke tenke meg et verre tidspunkt, spesielt for de eldre, enn at DAB-signalet er borte når Sølvguttene synger jula inn.

Oppgitt over DAB-mangel i jula

BARDUFOSS: Jon Kvello opplevde at DAB-signalet på Bardufoss var borte fire dager i jula. – Jeg tenker på dem som har sine tradisjoner forbundet med radioen, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Kvello bor på Fossmoen ved Bardufoss, og fredag 22. desember spraket DAB-signalet kraftig. Så falt det ut og ble borte flere juledager.

– Jeg kan ikke tenke meg et verre tidspunkt å få feil på radioen enn når Sølvguttene synger jula inn på radioen, sier han.

Motstridende beskjeder

Etter å ha vært uten DAB-signal i to dager, tok Kvello telefonen til NRKs publikumsservice for å melde fra om at radiosignalet hadde dabbet av. Han ble fortalt at de kunne se at radiosignalet gjennom DAB-nettet var nede på Bardufoss. Han fikk beskjed om å ringe videre til Nordkring, som er den som har ansvaret for at det skal være signal og lyd i DAB-radioer. På det første publikumsnummeret han ringte, fikk han et automatisk svar om at de hadde stengt, og at han kunne ringe tilbake på mandag.

– Jeg hadde en følelse av at den ikke ville være bedre bemannet 1. juledag, sier Kvello.

Da han prøvde deres sentralbord i stedet, fikk han beskjed om at det ikke var noe galt med signalet.

– Men jeg testet to radioer, og begge var uten DAB-signal. Det kom ikke tilbake før 2. juledag, forteller han.

Fikk nok juleaften

Dermed var han og sannsynligvis flere radiolyttere på Bardufoss uten mottak. Han ble så oppgitt over manglende signaler på juleaften at han sendte en e-post til Nye Troms om saken. Den tikket inn på samme tid som Sølvguttene synger julen inn både på tv og radio.

– Jeg tenker på de eldre som satt uten radio i jula. Jeg tenkte på dem som bruker radioen aktivt, og som har sine tradisjoner forbundet med radioen. Jeg ønsker ikke å henge ut noen, men jeg synes det er pussig at vi har fått et radionett som det er klabb og dabb med, og som faller ut i dagevis, sier han.

Nye Troms har forsøkt å komme i kontakt med Nordkring via deres pressekontakt, men uten å lykkes med det 3. juledag.

Powered by Labrador CMS