PASS PÅ: Hillbjørg Fossbak går ut med historien om at hennes kortinformasjon ble stjålet i Målselv, slik at andre skal være oppmerksom på at det skjer her og. - Jeg er sikkert ikke den eneste det har skjedd med, sier hun. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
PASS PÅ: Hillbjørg Fossbak går ut med historien om at hennes kortinformasjon ble stjålet i Målselv, slik at andre skal være oppmerksom på at det skjer her og. - Jeg er sikkert ikke den eneste det har skjedd med, sier hun. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Opplevde at kortinformasjon ble misbrukt i Målselv

MÅLSELV: Hillbjørg Fossbakk har opppdaget at kortinformasjon hennes ble stjålet i Målselv. Nå oppfordrer hun andre i bygda til å følge med.

Publisert Sist oppdatert

I sommer har Hillbjørg Fossbakk fra Kjellmoen opplevd at hennes kortinformasjon har blitt stjålet. I løpet av juni og juli har det blitt ført penger ut fra hennes konto med bakgrunn i forfall lagt inn 11. juni. Hun har i tida rundt dette bare handlet på lokale butikker og bensinstasjoner i Målselv, og er sikker på at det har skjedd i Målselv.

- Det er skremmende at slikt kan skje i lille Målselv, sier hun.

- Pass på

Fossbakk forteller at det er tale om små beløp på rundt 370-380 kroner per uttak. Derfor tok det ei stund før hun merka at noe var galt.

- Det gikk noen dager før jeg oppdaget det. Det er ikke snakk om store beløpene, men det er ille nok når det blir flere av dem, sier hun.

Hun ønsker å opplyse andre i bygda om at stjeling av kortinformasjon også skjer i Målselv, og at folk derfor må passe på.

- Jeg føler selv at jeg er forsiktig med å skjule inntasting av kode og lignende. Jeg har bare brukt kortet på lokale steder i Målselv. Når det har skjedd meg, kan det skje andre, sier hun.

Hun oppfordrer også de ansatte på steder med kortterminal til å følge med.

Tatt ut i dollar

Fossbakk har tatt kontakt med banken, som kunne fortelle at kortinformasjonen hennes var blitt hacka.

- Banken har sperra kortet mitt, og jeg har fått nytt, sier hun.

Nå er alle pengene hennes flytta over på annen konto. Banken kunne videre fortelle at det var gått ut penger fra kontoen hennes i dollar, og at kortinformasjonen hennes er brukt lokalt i Målselv. I tillegg er det lagt inn flere beløp til forfall. Disse forfallene kan verken Fossbakk eller banken slette. Blant annet er det betalt beløp til «Avis Rent-a-car».

- Jeg har tatt kontakt med min bank som skal etterforske saken videre. De prøver å finne ut hvem som har gjort det. Jeg har bare brukt et fåtall med terminaler, og det er litt ekkelt å tenke på hva som har skjedd. Til de som har gjort det vil jeg si at det er kjent hva de har gjort, og når de har gjort. Slikt gjør man bare ikke, sier hun.

Powered by Labrador CMS