Færre unge skiskyttere denne sesongen:

MINI: 10-12-åringene på standplass klar for skyting. Foto: Ivar Løvland
MINI: 10-12-åringene på standplass klar for skyting. Foto: Ivar Løvland

Opplever en nedgang i renn

BARDU: Skiskyttersporten har hatt færre unge løpere på renn denne sesongen. Målselvs skiskyttere er klubben mest størst rekruttering.

Publisert Sist oppdatert

Denne vintersesongen har det vært færre såkalte mini-er, unge rekrutter under 12 år, på renn denne sesongen. Det bekymrer leder Yngve Vassmyr i Troms skiskytterkrets en smule. Han skulle gjerne sett at det var et stabilt høyt antall yngre skiskyttere, og håper at nedgangen de siste par årene bare er av forbigående art.

- Vi så en liten trend i fjor med nedgang, og det har ikke blitt noe bedre denne sesongen. En del av det forklares med utbygginga på stadion i Tromsø som har vanskeliggjort rekrutteringa i vår klubb. Det håper vi skal være et tilbakelagt stadium til neste sesong, sier Yngve Vassmyr, som selv representerer Tromsø skiskytterlag.

10-12-åringene på standplass klar for skyting.

I Bardu var det lørdag 16 løpere fra 12 år og yngre på kretsrennet der. Dagen etter var det 15 som gikk rennet på Bardufoss. På det meste for et par-tre sesonger siden var det nærmere 40 løpere i de samme årsklassene.

- Litt varierende antall er naturlig fra år til år, men det er ikke godt for rekrutteringa om det over flere år blir nedgang i antall unge løpere, sier Yngve Vassmyr.

Roser Målselvs skiskyttere

Han roser Målselvs skiskyttere som er klubben med kanskje aller best rekruttering for tiden. I helgas renn var ti av 10-12-åringene fra den klubben.

- De skal ha ros for arbeidet de gjør. De er flinke og holder stabilt høy rekruttering til sporten, og skal ha all ære for det, sier Vassmyr.

Han sier at det merkes at en klubb som Indre Balsfjord er helt borte fra «skiskytterkartet» i Troms, samt at Skjervøy har mindre aktivitet nå enn på noen år.

Sterkere tilbake

- Det sammen med arenavanskene i Tromsø gjør helt klart sitt, men jeg er ganske trygg på at Tromsø kommer sterkere tilbake allerede neste vinter, sier Yngve Vassmyr.

Han er også glad for at Bardu IL sin skiskyttergruppe klarer å holde aktiviteten oppe og arrangerer renn. Slik de gjorde sist helg.

- Skiskyting er en krevende sport der foreldrene må være engasjerte. Vi oppfordrer alle klubbene til å kjøre såkalte skiskytterskoler for å rekruttere nye løpere og deres foreldre og foresatte, sier kretsleder Yngve Vassmyr.

Gode ambassadører

Ivar Eriksen Berglund og Mari Nordmo Lundamo fra Målselvs skiskyttere trives veldig godt med sporten. De håper begge at det er flere som vil starte med sporten deres.

- Det er artigere jo flere vi er, så jeg håper flere vil starte med sporten. Det er veldig artig å skyte og gå fort på ski, sier 9-årige Iver.

- Det som er bra med skiskyting er at man kan fokusere på mer enn å bare gå fort på ski. Det viktigste er å være med og ha det artig. Ikke nødvendigvis vinne, sier Mari.

Lørdag skjøt de begge godt under kretsrennet i Bardu. Iver bommet bare på ett skudd i mini B på stor blink, mens Mari fikk tre bom i mini A på liten blink.

- Det er bra skyting det, sier begge to.

Plass til mange flere

Tromsø skiskytterlag har brukt å ha veldig mange rekrutter. I vinter har de ikke vært så mange, men Stella Heim tror og håper hun får flere lagkamerater når den nye ski- og skiskytterstadion er helt ferdig på Templarheimen.

- Det har vært litt vanskelig å få trent nå, men skiskyting er så morsomt at jeg håper jeg får mange nye klubbkamerater neste sesong, sier 11-årige Stella Heim.

Powered by Labrador CMS