Stemte splittet i skolesaken:

IKKE URO: Gruppeleder Odd-Ronald Nilsen opplever ikke at det er uro i Arbeiderpartiet, på tross av at medlemmene stemte ulikt i en av de viktigste sakene kommunestyret skal behandle i år. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (arkiv)
IKKE URO: Gruppeleder Odd-Ronald Nilsen opplever ikke at det er uro i Arbeiderpartiet, på tross av at medlemmene stemte ulikt i en av de viktigste sakene kommunestyret skal behandle i år. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (arkiv)

– Opplever ikke at det er splid i partiet

BALSFJORD: Saken om skole i Malangen er sannsynligvis en av de viktigste sakene kommunestyret skal behandle i år. Gruppeleder i Arbeiderpartiet Odd-Ronald Nilsen mener det er udramatisk at partiet stemte splittet.

Publisert Sist oppdatert

Det var åtte stemmer mot og elleve stemmer for da kommunestyret i Balsfjord sist uke skulle ta stilling til prosjektering av ny skole i Malangen. To av stemmene mot kom fra Arbeiderpartiet, selv om resten av partiets fire kommunestyrerepresentanter stemte for prosjektering av sentralskole på Mestervik. Lasse Mosli og Siri Skaalvik, som begge stemte mot prosjekteringa, er begge ansatte ved Sand skole, som naturlig nok vil bli nedlagt dersom det på et tidspunkt blir bygget ny skole på Mestervik.

Lite hensyn

Odd-Ronald Nilsen er gruppeleder i Balsfjord Arbeiderparti. Han forteller at han gjerne skulle sett at alle Arbeiderpartiets kommunestyrerepresentanter hadde stemt likt, men at de ikke binder gruppa.

– Enhver verner vel om det de har. De som bryter ut tar liten hensyn til økonomi og det som er barnas este i denne sammenhengen, sier Nilsen og understreker at han ikke tror ungene som i dag går på Sand skole har det dårlig.

Han mener en ny skole som er bygget mer etter dagens standard vil være mer attraktiv for både elever og lærere i et langt perspektiv.

– Men det de andre har gjort er at de har stemt etter egen overbevisning. Vi binder ikke gruppa på slike ting. Det ville selvfølgelig vært høvelig om alle stemte likt, men det er nå engang slik det er, sier Nilsen til Nye Troms.

Ingen splid

I 2019 var det enkelte partimedlemmer i Arbeiderpartiet som uttrykte at de opplevde splid og uro i partiet som følge av at Arbeiderpartiet gikk inn i et samarbeid med Høyre og Fremskrittspartiet etter kommunevalget. Nilsen forteller at han ikke opplevde at det Arbeiderpartiet var et splittet parti da, og at han heller ikke gjør det nå.

– Nei, det kan jeg ikke si. Jeg har ikke opplevd det slik, sier Nilsen.

Senterpartiet i Balsfjord hadde medlemsmøte i forkant av at stemmer skulle avlegges i kommunestyret, for å undersøke hva partiets medlemmer mente om saken. Nilsen forteller at de ikke hadde et medlemsmøte nå, men at han likevel føler seg trygg på at kommunestyregruppa hadde medlemmene med seg i avgjørelsen.

– Vi har i et tidligere medlemsmøte fått støtte fra medlemmene til å lene oss på utredninga som ble gjort eksternt for kommunen, sier Nilsen til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS