Båthavna i Aursfjord får pengestøtte:

STORFORNØYDE: I sommer stod Johan Robertsen (t.h.) for den offisielle åpninga av Aursfjord båthavn. Nå blir det gjesteplasser også. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
STORFORNØYDE: I sommer stod Johan Robertsen (t.h.) for den offisielle åpninga av Aursfjord båthavn. Nå blir det gjesteplasser også. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

Oppretter to gjesteplasser

BALSFJORD: Sametingetingsrådet gir 163 000 kroner i støtte til Aursfjord Båthavn og Kystkultursenter AS. Pengene skal brukes på to gjesteplasser for båtturister.

Publisert Sist oppdatert

Målet med utbygginga er å tilrettelegge for reiseliv og turisme i Malangen. Styreleder Johan Robertsen i Aursfjord Båthavn og Kystkultursenter er strålende fornøyd med pengestøtten.

– Det synes jeg er veldig fint. En gjesteplass er ikke gratis. På den korte tiden vi har hatt aktivitet nå i sommer, så har det stått båter i kø for å komme seg inn til Aursfjorden, sier han.

Den første av i alt tre flytebrygger kom på plass i sommer i småbåthavna i Aursfjord. Alle de 37 båtplassene ble revet bort på rekordtid. Med midlene de har fått fra Sametingsrådet, vil to nye gjesteplasser også komme på plass.

Ønsker mer

Robertsen forteller at det faktisk var Sametingsrådet som kontakta dem for å høre hvordan det stod til med gjesteplasser i havna.

– Jeg ble overraska over at de var så «på» og lurte på gjesteplasser. Balsfjord er jo innafor det samiske forvaltningsområdet, og de var veldig positive og konstruktive for å se hva de kunne bidra med, sier Robertsen.

Nå jobbes det for å få bygget de nye plassene.

– Så får vi annonsert at alle er velkomne, og ikke bare de som har kjøpt seg plass, sier han.

– Men er to gjesteplasser nok?

– Nei. Vi må nok høre om det går an å få noen bidrag fra andre også. Andre som ønsker å bidra til næringsvirksomhet og økt turisme i området, sier Robertsen.

Flere flytebrygger

Også neste båtsesong er det duket for stor aktivitet i havna i Aursfjorden. Planen er å få installert den neste flytebrygga så snart som mulig.

– Vi mangler bare 2-3 stykker før vi får på plass «brygge 2». Folk som har lyst på en trygg og sikker plass må hive seg rundt, så får vi brygga på plass før vinteren, sier Robertsen.

Den siste brygga håper de å få på plass i løpet av 2023.

Tilskuddene er bevilget fra tilskuddsordningene Primærnæringer og Tilskudd til variert næringsliv. Målet for disse tilskuddsordningene er økt antall arbeidsplasser i primærnæringene innen 2025 og vekst i antall foretak i samiske områder.

Tilskudd til bonde

Det er ikke kun båthavna som har fått midler fra Sametinget. Det har også bonde Hans-Magne Hansen ved Kantornes i Balsfjord som har fått 240 000 kroner i tilskudd til bygging av en ny driftsbygning. Årsaken er at det eksisterende fjøset er gammelt og at en driftsbygning derfor er helt nødvendig for å kunne fortsette driften på gården.

Sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR) er glad for at de kan bidra til å støtte næringslivet i Balsfjord kommune.

– Det er gledelig for oss å gi bidrag til viktige næringsutviklende tiltak. Båthavnen har stor betydning for lokalbefolkningen. Den styrker muligheten til å drive med fiske, både til eget bruk og kommersielt. Og landbruk er en viktig primærnæring som gir mange arbeidsplasser, den sikrer matsikkerheten og ivaretar bosettinga i disse områdene. Vi er opptatt av lokalmat og å ivareta tradisjoner, sier hun.

Powered by Labrador CMS