ER I SIGET: Handelsbygg har montert et banner på tomta mot E6 for å signalisere at her kommer det et utleiebygg til handelsstanden. Ferdig utbygd kan det bli på totalt 2900 kvadratmeter.
ER I SIGET: Handelsbygg har montert et banner på tomta mot E6 for å signalisere at her kommer det et utleiebygg til handelsstanden. Ferdig utbygd kan det bli på totalt 2900 kvadratmeter.

Oppstart om vel ett år

BARDU: Handelsbygg Holding AS har planene nesten klare for et handelshus på tomta de har kjøpt. Men hvem som skal inn i bygget, er for tidlig å si.

Publisert Sist oppdatert

Tomta selskapet kjøpte i fjor av kommunen, ligger på industriområdet på Setermoen mellom Mesterteknikk og E6. Den er på 8300 kvadratmeter og rommer i dag bygget hvor Dyrlegen i Bardu holder til.

Daglig leder i Handelsbygg, Tor Arntzen, er oppglødd over planene i Bardu.

– Tomta ligger fint til for oss, sier han, men kan ikke avsløre altfor mye om prosjektet ennå.

Selskapet med hovedkontor i Halden er i en prosess hvor de annonserer lokalt i Troms og vil få på plass en eller flere leietakere som de kan skrive kontrakt med, før de sier noe om hvem som skal inn i bygget.

– Vi vil nok bruke store deler av året på å gjennomføre denne prosessen, sier han.

To alternativer

Handelsbygg har skissert to alternativer for selve bygget de vil reise på tomta. Det første er et bygg på 1400 kvadratmeter innenfor det eksisterende bygget, på sørsida. Det andre alternativet, som også kan inngå som et byggetrinn nummer to, er et vinkelformet bygg på totalt mellom 2500 og 2900 kvadratmeter. Det forutsetter at det eksisterende bygget blir revet. Begge alternativene er i én etasje.

Med dette arealet er det plass til flere leietakere.

– Hvor mange ansatte kan det bli snakk om?

– Én leietaker vil kanskje ha 7–9 ansatte, noen på deltid og noen på heltid. Med to leietakere blir det det dobbelte, sier Arntzen.

Foreløpig holder han kortene tett inntil brystet om hvem det kan bli. Bygget vil kunne romme mellom tre og fem leietakere, alt etter hvem som er interessert, og, legger han til, gjerne dem som leier der i dag. Handelsbygg Holding leier andre steder til kunder som Kiwi, Europris, ICA Kvantum, Coop og Dollar Store, blant andre.

– Dette er arbeidsplasser som blir værende i mange år, for det er langsiktige leiekontrakter det er snakk om, gjerne på ti år, sier han.

Investeringen i Bardu kan bli på mellom 30 og 40 millioner kroner fullt utbygget. Arntzen tror spaden kan settes i jorda våren 2019, altså om vel ett år.

Også i Sverige

Handelsbygg Holding har siden 2006 gjennomført 30 eiendomsprosjekter i Norge mellom Finnmark i nord og Agder i sør. De har flere prosjekter på planstadiet. I Sverige har selskapet de siste årene bygget flere butikker for dagligvarekjeden Netto samt Ica Maxi og Dollar Store.

Powered by Labrador CMS