TIL TROMSØ: Onsdag kveld skal kommunene i Midt-Troms igjen vise seg fram i Tromsø. Dette bildet ble tatt under fjorårets møteplass. Foto: Privat
TIL TROMSØ: Onsdag kveld skal kommunene i Midt-Troms igjen vise seg fram i Tromsø. Dette bildet ble tatt under fjorårets møteplass. Foto: Privat

Ordførere vil møte studenter og unge voksne fra Midt-Troms i 9000-byen

MÅLSELV: For sjette året på rad reiser ordførerne i Midt-Troms til Tromsø for å møte studenter, de som tar fagutdanning og unge voksne fra regionen.

Publisert Sist oppdatert

Med seg på laget har de representanter fra næringslivet, Forsvaret og unge hjemflyttere fra ni kommuner i Midt-Troms: Bardu, Berg, Målselv, Dyrøy, Sørreisa, Lenvik, Torsken og Tranøy, i tillegg til Salangen som er med for første gang.

- Midt-Troms er en region i vekst, og vi vil ha behov for kompetent arbeidskraft både med fagutdanning og høyere utdanning i tida framover. Dette gjelder i vekstnæringene, i næringslivet for øvrig og i offentlig sektor, sier ordfører i Lenvik og leder i Midt-Troms regionråd, Geir-Inge Sivertsen i ei pressemelding.

Uformell kveld

Midt-Troms ønsker å vise seg fram som en attraktiv bo- og arbeidsregion, og inviterer derfor til en uformell kveld på Kystens Hus onsdag 11. september. Her kan studentene og de unge voksne møte ordførere, næringsaktører, Forsvaret og unge tilflyttere og hjemflyttere fra hele Midt-Troms for gratis tapas og en hyggelig prat.

Nytt av året er at Salangen slutter seg til arrangementet.

- Målet vårt er å vise ungdommen at regionen har spennende jobbmuligheter. Vi ser at Møt Midt-Troms er en god arena for å møte ungdommen, og ser fram til å møte studenter og andre unge fra Salangen som bor i Tromsø, sier Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Samlet og strukturert

Næringshagen Midt-Troms har prosjektledelsen for arrangementet.

- Det er nå sjette gangen Midt-Troms-kommunene inviterer til en møteplass for studenter og unge voksne, ordførere og næringsliv, sier Åsta Sortland, daglig leder i Næringshagen Midt-Troms.

I Regional næringsplan for Midt-Troms er det nedfelt at regionen skal jobbe samlet og strukturert med rekruttering og omdømmearbeid, både for å være attraktiv for regionens egne ungdommer og studenter, og for å tiltrekke seg relevant kompetanse fra andre områder. I år har de fått med seg unge tilflyttere som har etablert seg i Midt-Troms og fått spennende jobber i kommunene eller i næringslivet.

- Vi håper å se mange studenter og unge voksne på Kystens hus onsdag kveld, og ser fram til en hyggelig og uformell kveld med tapas, mingling og konkurranse med flotte premier, avslutter Sortland.

På selve Arbeidslivsdagen, som arrangeres ved Universitetet i Tromsø torsdag 12. september, vil kommunene i Midt-Troms ha en felles storstand, det de presenterer mangfoldet og mulighetene i regionen.

Powered by Labrador CMS