Mutert virus påvist i Målselv:

IKKE GRUNNLAG FOR FRYKT: Målselvordfører Bengt Magne Luneng understreker at smittevernarbeidet som gjøres i Indre Troms og samarbeidet med Forsvaret, allierte styrker og folkehelsemyndighetene er svært bra. Foto: Ivar Løvland/Torbjørn Kosmo
IKKE GRUNNLAG FOR FRYKT: Målselvordfører Bengt Magne Luneng understreker at smittevernarbeidet som gjøres i Indre Troms og samarbeidet med Forsvaret, allierte styrker og folkehelsemyndighetene er svært bra. Foto: Ivar Løvland/Torbjørn Kosmo

Ordføreren skjønner at folk blir bekymret

MÅLSELV: De første påviste tilfellene av det muterte covid-19-viruset i Målselv skaper naturlig nok en viss frykt. Ordføreren mener ikke det er grunn til å frykte spredning til det sivile Målselv.

Publisert Sist oppdatert

– Nei, slik smittevernmyndighetene våre har håndtert denne saken, mener jeg ikke det er grunnlag for frykt i det sivile Målselv, sier Bengt-Magne Luneng.

Ordføreren ble ikke direkte overrasket over meldinga som kom fredag om at to britiske soldater hadde testet positivt for den muterte britiske versjonen av covid-19-viruset. Begge var blant de seks som sist helg fikk positivt svar på sin første koronatest.

– Vi har som smittevernlegen sier tatt hensyn for at dette kunne skje, og smittevernarbeidet er gjort med dette for øye. Soldatene er i isolasjon og under gode rutiner for å forebygge smitte. Derfor ser jeg ikke grunn til sivil engstelse, sier Bengt-Magne Luneng.

Han skjønner likevel at det blir en smule frykt blant folk, men understreker at det smittevernarbeidet som gjøres i Indre Troms og samarbeidet med Forsvaret, allierte styrker og folkehelsemyndighetene er svært bra.

– Det er et trygt testregime som drives med god dialog med alle parter, og det at vi fanger opp slike tilfeller er nesten litt «betaling» for den forsiktigheta vi utfører, sier Målselv-ordføreren.

Korrekt avlysning

Han mener folk skal føle seg trygge i Målselv-samfunnet, men synes nå at det var en korrekt avgjørelse som myndighetene tok tirsdag da de avlyste den store allierte vinterøvelsen med nesten 10 000 soldater.

– Med tanke på våre lokale helseressurser var det nok en korrekt avgjørelse å ta, sier Målselvs ordfører Bengt-Magne Luneng.

Godt samarbeid

I ei pressemelding fra Hæren fredag skriver de at alle planer, tiltak og håndtering har tatt høyde for disse positive tilfellene av mutert virus:

«Samtlige av de samtidig ankomne britiske soldatene sitter fortsatt i innreisekarantene, isolasjon og nærkontaktkarantene og har ingen kontakt med andre. Det gode samarbeidet mellom det kommunale helsevesen og Hæren fortsetter, og dette vil således ikke endre det videre arbeidet».

Powered by Labrador CMS