HOLMENKOLLEN NESTE: Marius Eriksen Lund (t.v.), Sondre Dybvik Eriksen, Ole-Kristian Kvanli, Johanne Berntsen og Ingrid Alterskjær Eriksen drar sammen med to lagkamerater fra Målselvs skiskyttere til Kvalfossprinten denne helga. Foto: Ivar Løvland
HOLMENKOLLEN NESTE: Marius Eriksen Lund (t.v.), Sondre Dybvik Eriksen, Ole-Kristian Kvanli, Johanne Berntsen og Ingrid Alterskjær Eriksen drar sammen med to lagkamerater fra Målselvs skiskyttere til Kvalfossprinten denne helga. Foto: Ivar Løvland

Oslo neste stoppested

MÅLSELV: Kvalfossprinten er et av landets største møtested for unge skiskyttere. Til helga stiller Målselv med sju løpere i konkurransene i Holmenkollen.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 600 løpere er påmeldt til helgas Bama skiskytterfestival Kvalfossprinten, som er det offisielle navnet på konkurransene i nasjonalanlegget. I Holmenkollen er det til helga sprint og normalprogram for løperne som er i årsklassene 13-16 år.

Målselvs skiskyttere har tidligere gjort seg godt bemerket i disse konkurransene, og til helga stiller klubben med ei ny solid tropp unge løpere. I 14-årsklassen stiller klubben med Marius Eriksen Lund og Ivar Eldor Finbakken. På 15-årsnivå er det Johanne Berntsen, Ingrid Alterskjær Eriksen, Vegard Brones Stenersen og Ole-Kristian Kvanli som representerer klubben, mens Sondre Dybvik Eriksen skal gjøre sitt beste i 16-årsklassen.

- Jeg håper å kunne komme topp 30 i klassen, men det er tøft å hevde seg der, sier Sondre Eriksen Dybvik.

Han har ikke så langt klart å skyte like bra som han gjorde i fjorårets sesong, men føler at formen også på standplass er på rett vei. I Tromsø var det lyspunkt å spore under Tromsø skiskytterfestival sist helg.

- Akkurat nå ser formen ut til å være stigende, sier Sondre.

Johanne Berntsen var i fjor med for første gang i Kollen-løypene. Da ble det plasseringer rundt 30 som best for henne. Hun håper å kanskje kunne være midt på treet i 15-årsklassen, og vet godt hva som må til for å nå det målet:

- Da må skytinga sitte. Jeg må nok ha minst sju-åtte treff i hver konkurranse for å klare det, sier Johanne.

For alle Målselvs-løperne er Kvalfossprinten et av sesongens aller største høydepunkt. De bor på hotell rett ved nasjonalanlegget, og det gjør turen enda gjevere.

- Det å konkurrere i Kollen-løypene er noe vi gleder oss til. Litt kosehelg også, sier Sondre Dybvik Eriksen.

- Man får litt ekstra nerver når man møter løpere fra hele landet, men denne helga ser vi fram til lenge i forveien. Vi gleder oss, sier Johanne Berntsen.

Powered by Labrador CMS