GYTEKLAR: Denne pukkellaksen var én av 23 som gikk opp fisketrappa den 25. juli. Foto: SCREENSHOT
GYTEKLAR: Denne pukkellaksen var én av 23 som gikk opp fisketrappa den 25. juli. Foto: SCREENSHOT

Over hundre pukkellaks har passert telleren

MÅLSELV: Inntil 2. august gikk det opp 106 pukkellaks gjennom fisketrappa i Målselvfossen.

Publisert Sist oppdatert

Skandinavisk Naturovervåking AS har analysert videomaterialet fra fisketrappa i Målselvfossen og registrert antall laks, sjøørret, sjørøye – og pukkellaks. Sistnevnte art skaper bekymring fordi den en uønsket i elva og ellers i det norske naturmiljøet. Av de 106 pukkellaksene som er registrert, er det 46 prosent hann- og 54 prosent hunnlaks. Det kan se ut som det var en topp i oppgangen av pukkellaks den 24., 25. og 26. juli da det på disse tre dagene passerte 65 individer, mens det før og etter har vært færre russerlaks som utløste telleren og videoen i trappa.

Til sammenlikning ble det registrert kun fire pukkellaks i Målselvfossen for to år siden da det var påvist store mengder langs norskekysten.

Ellers har oppgangen av villaks så langt vært lavere enn fjorårets, omtrent halvparten, men ganske likt oppgangen de tre årene før 2018. Til 2. august har det vandret 3391 laks gjennom trappa, av dem én oppdrettslaks og fem kultiverte laks. Dessuten 518 sjøørret og 31 sjørøye.

Størrelsesfordelingen hos laks har vært 32 prosent smålaks, 34 prosent mellomlaks og 34 prosent storlaks. Det melder Skandinavisk naturovervåking.

Powered by Labrador CMS