NY MEDALJEFANGST: Øverbygd kickboxingklubb sine utøvere samlet medaljer i fleng i Hamar. Foto: Privat
NY MEDALJEFANGST: Øverbygd kickboxingklubb sine utøvere samlet medaljer i fleng i Hamar. Foto: Privat

Øverbygd kickboxingklubb dro hjem fra Hamar med 17 medaljer

MÅLSELV: Utøverne fra Øverbygd kickboxingklubb kunne returnere hjem fra første norgescuphelga med mye edelt metall i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

KICKBOKSING

Med fem gullmedaljer, ti sølvmedaljer og to bronsemedaljer ble Øverbygd kickboxingklubb beste klubb på junior- og ungdomssiden under sesongens første norgescupstevne. Det gikk i Hamar i helga.

Runa Gjerdrum vant gull i pointfighting og sølv i lettkontakt. Tanita Løvås vant gull og to sølv i pointfighting, og hun samlet også inn en gull i lettkontakt i løpet av ei travel helg. Marcus Kongsvold vant to gull og en bronse i pointfighting, mens Arthur Gjerdrum kunne reise hjem med to sølvmedaljer. Mathea Løvås vant to sølv i pointfighting og en medalje av samme valør i lettkontakt. Ingeborg Aspenes Gundersen vant sølv i lettkontakt, etter en tapt finale mot Tanita Løvås, etter at de begge vant to innledende kamper først. Jan Sverre Gjerdrum og Martin Rognmo vant en bronse hver, mens Marius Kullstad måtte ta til takke med en 4. plass som best. Han var kun med i lettkontakt.

Overrasket

– Det var ei kjempefin helg. Jeg har vært lenge ute med skader, så at det gikk så bra var litt uventet, sier Tanita Løvås.

Hun er nesten mest overrasket over gullet i lettkontakt, der både hun og lagvenninna Ingeborg Aspenes Gundersen vant to innledende kamper før de møttes i finalen.

– Det ble en artig og fin kamp, sier Tanita, som også nesten vant sitt tredje gull i pointklassen.

Da var hun ett poeng unna klasseseier.

– Jeg har fått til ting på trening og hadde derfor bra tro før jeg reiste på stevnet, sier Tanita, som ser fram mot norgescup i Tromsø som neste store stevne.

– Det gleder jeg meg til, smiler Tanita Løvås fra Takvatn.

Surt tap

Marcus Kongsvold er inne i sine siste uker som junior. Han fyller snart 19 år, og da er han senior. I helga vant han begge klassene i junior pointfighting, uten alt for mye konkurranse. Det fikk han desto mer av i åpen klasse, der han møtte en tidligere verdensmester. Der var Marcus bare en omdiskutert dommeravgjørelse unna å vinne semifinalen og ta seg til finale.

– Dommerne unnskyldte seg etterpå da de valgte å ikke gi poeng til meg da det var fem sekunder igjen av kampen. Hadde jeg fått det poenget, tror jeg kampen hadde vært vunnet for min del. Det var uavgjort da jeg fikk inn et spark, men etter en lang diskusjon valgte de å ikke gi poeng til noen, og så fikk han i stedet inn ett poeng i aller siste sekund av kampen. Surt, men oppløftende likevel av meg, sier Marcus Kongvold.

Siste norgescup?

Han avslutter sannsynligvis juniorkarrieren med Irish Open i Dublin i slutten av februar, hvis han reiser dit. For uka før norgescupen i Tromsø i mars måned blir han 19 år og senior. Derfor stiller han kanskje ikke i det stevnet.

Til sommeren vanter utdanning i Forsvaret for Marcus, og da blir det det som blir prioritert fremover. Da er toppsatsinga på den lovende kickbokseren over.

– Kickboksing har vært en del av livet mitt i mange år, så det blir merkelig og rart å skulle slutte. Men nå skal utdanninga prioriteres høyest, sier han.

Powered by Labrador CMS