SØLV: Skiskytter Ivar Eldor Finbakken overrasket seg selv med et sterkt langrenn under KM. Her fra kretsrennet i skiskyting på Bardufoss tidligere i januar.
SØLV: Skiskytter Ivar Eldor Finbakken overrasket seg selv med et sterkt langrenn under KM. Her fra kretsrennet i skiskyting på Bardufoss tidligere i januar.

Overrasket seg selv med andreplass

RUSTAHØGDA: Ivar Eldor Finbakken valgte å bruke frihelga fra skiskyting til å gå kretsmesterskapsløp på hjemmebane. Der overrasket han seg selv med et resultat over forventningene.

Publisert Sist oppdatert

Ivar Eldor Finbakken gikk lørdag inn til sin første pallplassering for sesongen da han stilte i klassen for menn 17 år for Bardufoss og omegn idrettsforening. Med god fart i den 10 kilometer lange løypa avsluttet han på andreplass, bare 1.46 minutter bak Nordreisa-løper Hermod Ingemann Bangstad.

– Det gikk bedre enn jeg hadde forventet, jeg hadde egentlig ikke så store forhåpninger siden jeg egentlig driver med skiskyting, sa Finbakken etter målgang.

Frihelg

Finbakken, som til vanlig går for Målselvs skiskyttere, hadde ingen renn i skiskyting på programmet for denne helgen. Derfor valgte han å melde seg på i kretsmesterskapet på hjemmebane.

– Jeg satser egentlig ikke på langrenn, men kanskje jeg burde det, sa Finbakken med et smil.

Utfordringer

Resultatene i skiskytingen denne sesongen har ikke vært helt slik Finbakken hadde håpet på, og synes selv at det har vært en utfordrende sesong.

– Det er første året vi går med børsa på ryggen og har stående skyting. Det er veldig utfordrende, har blitt litt vel mye bom, sa Finbakken om sesongen så langt.

Norgescup i februar

Når formen i skisporet er bra, mangler det bare å prikke inn formen i skytingen. Og formtoppen passer godt med den kommende norgescupen i skiskyting på Bardufoss andre helga i februar.

Og selv om Finbakken har lagt et godt resultat i sporet bak seg, har han ingen umiddelbare planer om å skifte beite:

– Jeg er kjempefornøyd med andreplass, men skal nok fortsette med skiskytingen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS