SKÅRING OG STRAFFEBOM: Lagkaptein Jørgen Stensland skåret NILs første, men bommet på straffe sent i kampen mot Fløya 2. Her fra en tidligere kamp. Foto: Ivar Løvland

Overtidstap etter straffebom

TROMSØ: I forrige kamp fikk Nordkjosbotn tre straffer og skåret på alle. Mot Fløya-reservene bommet de på sin eneste og tapte kampen på overtid.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL 4. DIVISJON
FLØYA 2-NORDKJOSBOTN 3-2

NIL hadde sjansen til å ta ledelsen 3-2 da Marco Mathisen fikk et litt «billig» straffespark kvarteret før slutt, men kaptein Jørgen Stensland, som var en av de tre som skåret fra straffemerket mot Finnsnes 2 i forrige kamp, leverte en svært svak straffe. Fløya-keeperen lå nærmest i hjørnet og ventet, og i stedet var det Fløya 2 som gikk opp til 3-2 og tok alle tre poengene. Seiersmålet kom nesten tre minutter på overtid da et hjørnespark ble headet i nettmaskene fra fem meters hold.

- Vi preges på dødballene at flere av de som skal ta ansvar, ikke er med i denne kampen. Vi blir for puslete i egen boks, og da skjer dette, sier NIL-trener Gaute Bjørn Olsen.

NIL måtte unnvære midtstopper Thomas Sjøthun som var opptatt på fødestua, og en skadet Torjus Nikolaisen måtte også stå over denne kampen. Daniel Fossan har vært skadet og spilte bare siste ti minuttene. Alle tre av lagets beste hodespillere. Ole-Andre Brekke ble trukket ned fra midtbanen for å spille på Sjøthuns stopperplass, og dermed mistet midtbanen en aggressiv spillertype.

- Vi ble litt svakere på alle plasser av dette, men synes likevel vi gjør en grei kamp der vi kunne fått med oss poeng, sier Bjørn Olsen.

Han måtte se laget fra tribunen mot Fløya-reservene etter at han ble bortvist fra benken i forrige kamp. På Fløya-banen fikk han se en sjansefattig første-omgang der hjemmelaget tok ledelsen etter halvtimen. Eskil Krane Dahl driblet seg forbi fire NIL-forsvarere og satte ballen kontant nede i venstre hjørne. NIL utlignet ikke mange sekundene etter da en dødball fra Chris André Skare ble stanget i mål fra Jørgen Stensland fra bakerste stolpe.

Etter pause tok NIL ledelsen da Marco Mathisen ble spilt gjennom og nettet alene med Fløya-målvakta, men hjemmelaget utlignet fullt fortjent mot et dyptliggende NIL-lag med 20 minutter igjen av kampen. Hjemmelaget kom seg ned til dødlinja, la 45 grader ut, og fra kort hold skåret Tom Erik Strandli enkelt. Seiersmålet tre minutter på overtid ble signert Daniel Teigen på en av mange godt slåtte Fløya-hjørnespark.

At Fløya vant var langt fra ufortjent. NIL lå lavt hele kampen for å tette igjen bakover og satse på overganger, og det gjorde at grønntrøyene hadde veldig mye ball og skapte flere gode sjanser. NIL klarte sjelden å få med nok folk fremover for å skape farligheter når de vant ballen. Symptomatisk for kampen fikk NIL en god dødballsjanse i kampens aller siste overtidsminutt. Laget stablet samtlige ti spillere i Fløya-feltet i jakt på ei utligning, men frisparket ble i stedet «blåst» ti meter over Fløya-målet.

Nå venter Ishavsbyen i neste kamp. Lørdag kommer trener Gaute Bjørn Olsens forrige klubb til Nordkjosbotn idrettspark. Også den kampen må NIL-treneren se fra tribunen på grunn av karantenen.

- Jeg er ganske sikker på at vi skal fortsette den gode trenden som vi viste sist mot Finnsnes 2. For meg personlig betyr ikke kampen all verden. Jeg har et godt forhold til alle i Ishavsbyen, men denne kampen vil jeg gjerne vinne, sier Gaute Bjørn Olsen.