SPENNENDE JOBB: Pål Thomas Berg tror han går en spennende tid i møte i den nye jobben som kirkeverge i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
SPENNENDE JOBB: Pål Thomas Berg tror han går en spennende tid i møte i den nye jobben som kirkeverge i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Pål Thomas er ny kirkeverge

STORSTEINNES: Den nye kirkevergen i Balsfjord, Pål Thomas Berg brenner for at kirka skal være folkelig og for alle. Nå gleder han seg til å bli kjent med kirkelivet i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

I drøye to uker har Pål Thomas Berg rukket å være kirkeverge i Balsfjord kommune. Han føler seg allerede godt mottatt, både som kirkeverge og som ny innbygger i kommunen. Nå gleder han seg til å bli bedre kjent med kirkebyggene, gravlundene og ikke minst kirkegjengerne i Balsfjord.

Mye nytt

Kirkevergen er egentlig fra Østfold, men har jobbet rundt omkring i Nord-Norge de siste årene. Først i Frelsesarmeen og seinest som krematorie- og gravlundssjef i Tromsø.

- Det er veldig godt å komme til Balsfjord nå, for det er en slags ro her, sier Berg.

Og selv om det på et vis er rolig, er han ikke i tvil om at han får nok å gjøre på jobb. Så langt har det i alle fall vært mye nytt å sette seg inn i.

- Balsfjord er en stor kommune med mange bygder, og dermed også mange kirkebygg. Nå har jeg rukket å besøke de aller fleste av dem, men det er fortsatt noen som gjenstår. I alle fall har jeg ikke rukket innom alle kirkegårdene, sier han og skuler utover kirkegården utenfor Storsteinnes Kapell.

Han føler han begynner å få en viss oversikt og trives så langt veldig godt med sine nye kolleger og arbeidsoppgaver.

- Det er jo en administrativ jobb, der jeg har ansvar for de andre som jobber på kontoret. Så er det fokus på kirkegårder, kirkebygg og mye papirarbeid, men det er en veldig fin jobb. De jeg jobber sammen med er flinke til å hjelpe meg på vei. De er hyggelige folk som står på, sier han.

Folkelig

Han har ikke blitt veldig godt kjent med kirkelivet i Balsfjord enda, men har gjort seg opp et inntrykk av at det er et inkluderende miljø, og flere har allerede kommet bort for å hilse på han.

- Det liker jeg. Jeg brenner for at kirkene skal være inkluerene og folkelige steder. At kirka skal være et bra sted å være for alle, uansett hvilken livssituasjon man befinner seg i. Sånn har jeg allerede et inntrykk av at det fungerer i Balsfjord, sier han.

Allerede er han godt i gang med viktige oppgaver, som å få på plass nye lys i Malangen kirke og hjelpe til med å stelle i stand til TV-gudstjenesten som skal være der i november. På privaten har han også nok å gjøre allerede.

- Jeg har gått på noen turer og blitt litt kjent i området. Så har jeg også blitt med i Bygdekoret og rukket å være med på et par øvinger sammen med dem. Det er veldig hyggelig. Da får jeg kanskje være med å synge i noen av disse kirkene etter hvert også, sier Berg.

Powered by Labrador CMS