SKAL OPPGRADERES: Målselvs oppgradering av Elveparken i Andselv sentrum er ute på offentlig anbud. 23. august er siste frist for entreprenører å melde sin interesse.
SKAL OPPGRADERES: Målselvs oppgradering av Elveparken i Andselv sentrum er ute på offentlig anbud. 23. august er siste frist for entreprenører å melde sin interesse.

Parkanlegget ute på anbud

MÅLSELV: Kommunens elveparkutvidelse i Andselv sentrum er på trappene. Næringssjef Elin Byberg håper arbeidet kan starte raskt til høsten.

Publisert Sist oppdatert

23. august går anbudsfristen ut for å levere tilbud på arbeidet med å oppgraderer Elveparken i Andselv sentrum. Målselv kommune søker gjennom Doffin, databasen for offentlige innkjøp, etter entreprenører til å gjøre grunnarbeid som vegetasjonsrydding, veiopparbeiding, støpearbeid, bygging av lekeområdet, ei terrengtrapp og terrengmur, i tillegg til å legge vekstjordlaget for en gressbakke og felt med prydbusker.

– Anbudet er lagt ut, og vi har gjennomført anbudsbefaring med interesserte entreprenører. Vi gleder oss til tilbudene kommer inn, og etter å ha sett tegningene har vi stor tro på at dette kommer til å bli bra, forteller næringssjef Elin Byberg.

Barna i fokus

Hun forteller at kommunen håper entreprenøren som får kontrakten kan starte raskt til høsten.

– Vi har tatt utgangspunkt i dagens gapahuk, og skal anlegge et lekeområde ovenfor den. Vi vet av erfaringer som er gjort andre steder at et slikt lekeanlegg bidrar til aktivitet både på dagtid og på ettermiddagene i sentrum. Det er det vi ønsker Elveparken skal generere, forteller hun.

Mens ungene leker skal de voksne kunne få en plass å sitte. Sitteplassen i Elveparken skal utvides, og det skal gå en vei ned til brua. Det skal gå en sti til Rema 1000, og etter hvert skal det også opparbeides en elvesti i tilknytning til området. For å nevne noen av planene.

– Vi tror og håper vi kommer til å bli fornøyd, sier næringssjefen.

Torget

I de videre planene for sentrum fra kommunens del, er planen å gjøre noen tiltak inne på torget. Blant annet planlegger kommunen å få laget en scene her, og å lage områder for trivsel og rekreasjon for besøkende. Disse planene er blitt satt noe på vent.

– Vi satt dem på vent i påvente av Coops planer i sentrum, da deres planer har innvirkning på hvordan sentrum blir seende ut. De er nå avklart, og vi jobber med avklaringer for torget i dialog med andre grunneiere, forteller Byberg.

Noe har de derimot fått gjort allerede. Fortauskanten har blitt trukket til og med Voksenopplæringas lokaler, og det er laget trappetrinn her som kan fungere som en scene inntil videre.

Powered by Labrador CMS