KOMMER TILBAKE: Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Sandra Borch reiser tidlig på nyåret til Bardufoss for å få mer informasjon om Forsvaret. Foto: Arkivfoto Kari Anne Skoglund
KOMMER TILBAKE: Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Sandra Borch reiser tidlig på nyåret til Bardufoss for å få mer informasjon om Forsvaret. Foto: Arkivfoto Kari Anne Skoglund

Partileder besøker Bardufoss

MÅLSELV: For andre gang på et halvt år kommer Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til Bardufoss. Besøket er berammet til torsdag 3. januar.

Publisert Sist oppdatert

Sist gang Sp-lederen var på Bardufoss var 4. juni i år. Da kom han for å snakke om Senterpartiets forslag til revidert nasjonalbudsjett og for å snakke med forsvarspersonell om dedikert helikopterstøtte til Hæren og framtida til 2. bataljon på Skjold. I tillegg deltok han på et folkemøte om Forsvaret på Bardufoss. Programmet for besøket på nyåret er ennå ikke fastlagt.

– Det ble onsdag avklart at Trygve kommer til Bardufoss 3. januar for å møte Forsvaret. Opplegget for besøket er ennå ikke laget, forteller stortingsrepresentant Sandra Borch fra Troms.

Hun reiser med partilederen til Bardufoss, og legger ikke skjul på at Bell 412-helikoptrene til 339 skvadron og framtida til 2. bataljon kommer til å stå sentralt også under dette besøket. Det er derfor ikke usannsynlig at det blant annet blir et besøk hos helikoptermiljøet på Bardufoss.

– Vi vil også prøve å få møtt folk fra 2. bataljon i forbindelse med besøket, sier Borch.

I juni ønsket Slagsvold Vedum å besøke 2. bataljon, men det ble ikke noe av det besøket. I stedet møtte partilederen bataljonssjefen på Bardufoss.

Fortsetter kampen

Stortinget vedtok tidligere denne måneden å flytte seks av de ni Bell 412-helikoptrene på Bardufoss til Rygge og å omdanne 2. bataljon til ei mekanisert avdeling basert på mobiliseringspersonell.

– Vi har ikke gitt opp kampen for helikoptrene og 2. bataljon, og vil bringe det inn til våren igjen, sier Sandra Borch.

Formålet med besøket på Bardufoss er derfor å få mer informasjon og kunnskap for å meisle ut en ny partistrategi for de nye forsvarskampene. Stortingsrepresentanten viser til at det er midler inne i forsvarsbudsjettet for 2019 til å videreføre 2. bataljon som i dag. Så kampen for høyest mulig oppsetningsgrad i bataljonen vil komme igjen også til neste år.

– Trygve ønsker å ta turen til Bardufoss for å prøve å finne ut hvordan vi skal klare å løfte dette opp på stortingsnivå og få folk til å skjønne at det som nå skjer vil få store konsekvenser for både forsvarsevnen og beredskapen i Nord-Norge, avslutter Borch.

Powered by Labrador CMS