DEMOKRATISK: Varaordfører og partileder i Arbeiderpartiet, Odd-Ronald Nilsen, mener plattformen partiet har gått inn i med Høyre og Frp er resultatet av en demokratisk prosess i Arbeiderpartiet. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
DEMOKRATISK: Varaordfører og partileder i Arbeiderpartiet, Odd-Ronald Nilsen, mener plattformen partiet har gått inn i med Høyre og Frp er resultatet av en demokratisk prosess i Arbeiderpartiet. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Partilederen mener partiet handlet ut fra mandat fra medlemsmøtet

BALSFJORD: Partileder i Balsfjord Arbeiderparti, Odd-Ronald Nilsen mener avtalen med Høyre og Frp i Balsfjord kommer til å bli stående, også etter neste ukes medlemsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka ble det kjent at det har oppstått uro i Balsfjord Arbeiderparti. Årsaken er forhandlingsutvalgets avgjørelse om å danne en politisk plattform med Høyre og Fremskrittspartiet, etter å ha forhandlet med Høyre. Neste mandag skal Arbeiderpartiet ha et internt medlemsmøte, men partilederen, Odd-Ronald Nilsen, mener avgjørelsen er tatt.

Ingen endring

Det er medlemmene selv som har krevd et medlemsmøte. Partimedlem Lars Klaus Mosli har tidligere uttalt til Nye Troms at han mener partiet må gå i en annen retning, og heller gå inn i forhandlinger med Senterpartiet, selv om det kan koste Arbeiderpartiet ordførerrollen. Nilsen mener at det ikke kommer til å skje.

- Det kommer nok ikke til å endres på noe etter det medlemsmøtet. Det tror jeg ganske sikkert at jeg kan si, slår han fast.

Ordfører Gunda Johansen har i en tidligere sak uttalt til Nye Troms at det ifølge vedtektene til partiet er slik at medlemsmøtet ikke har myndighet til å endre på avtalen som er inngått. Nilsen er ikke helt enig, men mener bestemt at det ikke kommer til å skje.

- Selvfølgelig kan et medlemsmøte reversere en slik avtale. Dersom for eksempel forhandlingsgruppa har opptrådt helt utilregnelig, så kan det jo bli underkjent. Men det kommer ikke til å skje. Vi i forhandlingsgruppa har handlet ut fra mandatet vi hadde, sier Nilsen.

Mandat

Forhandlingsutvalget som består av Nilsen selv, Gunda Johansen og Kurt Klaussen, med Nilsen som forhandlingsleder, hadde mandat fra medlemsmøtet til å forhandle med Senterpartiet og med Høyre.

- Har forhandlingsgruppa da brutt mandatet dere fikk ved å gå inn i en plattform med Frp, som dere ikke hadde fått mandat til å forhandle med?

- Nei, det har vi ikke gjort. Frp har alltid ligget nært Høyre, og vi kan ikke forhindre Høyre i å få dem med. Det er Høyre sitt ansvar, ikke vårt, sier Nilsen.

Dermed mener han at medlemsmøtet førstkommende mandag vil være et reint orienteringsmøte.

- Så vil vi selvfølgelig også svare på spørsmål som medlemmene måtte ha, slik som vi alltid gjør, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS