NY MENY: Daglig leder Anne-Lise Sørensen fornyer menyen på Patricias gatekjøkken to ganger i året for å friste kundene. Foto: Malin C. S. Myrbakken
NY MENY: Daglig leder Anne-Lise Sørensen fornyer menyen på Patricias gatekjøkken to ganger i året for å friste kundene. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Patricias fornyer seg stadig

BARDU: Omlegginga av E6 og et stort tilbud av serveringssteder på Setermoen fører til stor konkurranse om kundene. Patricias gatekjøkken fornyer menyen sin for å holde seg spennende.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Anne-Lise Søren­sen forklarer at de forandrer på menyen to ganger i året, og årets andre fornying er rett rundt hjørnet.

– Selv om vi er ved et lite vegkryss i Nord-Norge, prøver vi hele tiden å få med oss de trend­ene som er ute i verden, sier Sørensen.

Med et godt mattilbud i Bardu innrømmer hun at det er en tøff bransje å jobbe i. Fjoråret gikk bra omsetningsmessig, men mye av pengene ble brukt til vedlikehold, produktutvikling og verdiskaping. Derfor viser 2013 et resultat på 20 000 kroner. Men dette året ser bedre ut.

– I år har vi hatt bra salg og flere nye produkter. Vi prøver å ikke bare ha en hamburger med kinakål og dressing på, vi har stek, bacon, biffstrimler og kyllingkjøtt i alle smaker og varianter, sier Sørensen.

Patricias gatekjøkken er vær­avhengig, og turister stopper sjelden hvis det er dårlig vær og kaldt. Derfor var juli måned i år en god måned for gatekjøk­kenet. Varmen førte til at flere kom for å kjøpe is, brus og pølser.

– Vi er avhengige av lokale helter, Forsvaret og E6. Når Forsvaret er borte, er vi avheng­ige av mer trafikk på veiene, sier Sørensen.

Hun forklarer at omlegginga av E6 har vært en utfordring for bedriften fordi større kjøretøy ikke stopper på Setermoen lenger. Smale innkjøringer gjør at mange med henger, campingvogn, bobil og vogntog bare kjører forbi.

– Det taper vi veldig på, det synes jeg er trist, sier Sørensen.

Hun synes ikke det bare er trist for sin egen bedrift, men også de andre bedriftene i bygda som er avhengige av trafi­kant­ene. Med færre gjennomreisende og mange trofaste kunder ser Sørensen at det er viktig å fornye mattilbudet. I månedsskiftet kommer det derfor flere fornyinger på menyen.

– Vi er et lite sted, så vi er avhengige av å levere kvalitet slik at folk skal komme tilbake. Derfor må du fornye, få bedre produkter og ha forskjellige smaksvarianter på burgerne, sier Sørensen.

Powered by Labrador CMS