FØRST UT: Northern Belle var først ut på konserten lørdag. Foto: ALF MARTIN SOLLUND
FØRST UT: Northern Belle var først ut på konserten lørdag. Foto: ALF MARTIN SOLLUND

Paus tok Saga med storm

AURSFJORD: Saga visefestival har siden starten ønsket å få Ole Paus på programmet. Fredag kom han og tok han Saga-publikummet med storm.

Publisert Sist oppdatert

Billettene til fredagskonsertene på Saga visefestival var utsolgt allerede ei uke i forkant. Det store trekkplasteret var Ole Paus. Da festivalstyremedlem Hogne Eidissen åpnet festivalen, fortalte han at nettopp denne bookingen var årsaken til at han hadde «skreket» seg til å få ønske publikum velkommen.

– Jeg har alltid likt visesang. I år er prikken over i-en, i alle fall for meg, Ole Paus. Han er et fantastisk menneske og artist, og han har i mange år vært en av mine favorittartister, fortalte han.

Først «Dylan på nordnorsk»

Før drømmen ble en realitet, varmet Ida Løvheim og Johan Aarstein publikummet opp med «Bob Dylan på nordnorsk». Løvheim var nærmest på hjemmebane, da hun er oppvokst noen kilometer fra Sør-Malangen samfunnshus, men i nabokommunen. Makkeren hennes, som er fra Lofoten, hadde ikke helt fått med seg at de hadde krysset kommunegrensa.

– Det er skikkelig fint å være her i Målselv, sa han, og han fikk raskt høre fra sin makker at han hadde blingset på kommunenavnet.

– Dette startet jo strålende, flirte Løvheim, før hun la til:

– Vi har spilt flere konserter i Oslo den siste tida, men jeg var da ikke halvparten så nervøs som jeg er nå. Jeg tror det må være fordi jeg er på hjemmebane. Og fordi mange kjente er her, og jeg er glad i Saga visefestival. Jeg er nervøs, for jeg vil så gjerne at dere skal like det vi gjør, sa hun.

Fikk ros av Paus

Og det var ingen tvil om at publikummet likte det de hørte, uavhengig av om de først og fremst ventet på Paus. Selveste Ole Paus lot seg begeistre av «Dylan på nordnorsk».

– Det er noen fantastisk musikere som har vært før meg, så jeg har noe å leve opp til. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sa han.

Basert på publikumsmottakelsen var det ingen tvil om at han klarte det. Han startet med tre nye låter, som han ikke hadde lært seg utenat ennå. Med det ble så godt mottatt at han lot i alle fall en av dem gli over i en av hans mest kjente låter. Han fortsatte med kjente samfunnskritiske låter, som fikk publikum til alt fra å flire til å gråte. Han tok rett og slett Saga visefestival med storm.

– Jeg svever

Lørdag var det Northern Belle, Peter Hallstrøm og Marthe Valle som stod på programmet. Det var ikke like fullt som på fredagen.

– Men det var ikke langt ifra. Det var nesten fullt, og det var bare noen få stoler som var ledige, forteller festivalleder Trine Strand.

Arrangørene var godt fornøyd med resten av oppmøtet og responsen på festivalaktivitetene.

– Vi vil oppsummere årets festival, som er den fjerde i rekka, som vellykket, og det i massevis. Jeg svever fortsatt fordi jeg er så fornøyd med hvordan det ble. Jeg skal nå gå inn i et studio og spille inn plate, og det er fantastisk å gjøre det med den følelsen jeg sitter igjen med etter festivalen, forteller Strand.

Har satt nye mål

– Hva drømmer dere om nå som dere har oppnådd å få Ole Paus til festivalen?

– Det er hemmelig. Men jeg skal straks gå i gang med å sende forespørsler til artister som vi nå drømmer om å få til Saga visefestival. Da snakker vi om artister på samme nivå som Paus, og i noens øyne er de større, sier hun.

Powered by Labrador CMS