ILDSJELER: Disse damene gikk i bresjen for å samle inn mer penger til Aksjon Buss i Øverbygd. Fra venstre Liv Inger N. Andreassen, Rita Uleberg, Anne Grete Flasnes, Gunvor Maristad og Unni Rørnes Østli. Foto: MORTEN KASBERGSEN
ILDSJELER: Disse damene gikk i bresjen for å samle inn mer penger til Aksjon Buss i Øverbygd. Fra venstre Liv Inger N. Andreassen, Rita Uleberg, Anne Grete Flasnes, Gunvor Maristad og Unni Rørnes Østli. Foto: MORTEN KASBERGSEN

Pengene rant inn på bussbasaren

MÅLSELV: Aksjon buss innbragte 37 000 kroner, som er nok et steg på veien til en ny buss for Øverbygd sykehjem og omsorgssenter.

Publisert Sist oppdatert

Søndag holdt venneforeninga ved ØSO basar på skytterhuset ved Råvatn til inntekt for ny buss. Etter at Liv Inger Nordgaard Andreassen hadde gjort opp kassa, kunne hun slå fast at det kom inn 37 037 kroner på basaren.

– Det kom noe mindre med folk enn i fjor, om lag 90 personer, men hver enkelt ytte til gjengjeld mer, sier hun og takker hjerteligst alle som bidro.

Venneforeninga hadde nesten ikke utgifter til basaren. Alt av gevinster ble sponset, og alt av mat ble gitt. Bare utgifter til kaffe, «tabletter» til kaffen og kaffefløte måtte de selv bekoste.

– Folk ga, og det var ikke nei hos noen. Helt fantastisk! sier hun.

Nærmer seg

Målet er å få inn 7-8 hundre tusen, nok til en ny minibuss med ni seter, som skal komme beboerne ved sykehjemmet til gode. Kontoen viser nå i underkant av 500 000, og med salg av den gamle bussen nærmer de seg målet.

– Vi vet at det er flere som sitter på gjerdet og vil betale, men at de kanskje venter og ser om det virkelig blir noe busskjøp, sier Andreassen.

Etterlyser flere arrangement

Venneforeninga til ØSO har gjort flere framstøt til inntekt for ny buss. Nå ønsker de at andre i kommunen kommer på banen og bidrar med et eller flere inntektsbringende arrangement.

– Vi har folk som bruker sykehjemmet helt ifra Målsnes, Bardufossområdet og alle dalene, samt Rundhaug. Det kunne ha vært arrangert basar eller for eksempel konsert ellers i kommunen så vi ikke gnager på de samme øverbygdingene. Men det skal være sagt – på basaren hadde vi likevel folk fra Bardufoss og hele Målselv, sier Andreassen.

Hun berømmer all den positive responsen de har fått. Uten den hadde de aldri fått det til, mener hun.
Andreassen vil presisere at dette bare er et siste skudd på stammen av bidrag i en kronerulling som har pågått over lengre tid, og at venneforeninga ved sykehjemmet har vært deltakende bare det siste året.
– Det var en privatperson som startet det hele for noen år siden. Derfor skal ikke vi ta æren for all innsamlinga, sier Andreassen.

Powered by Labrador CMS