FASADE: Huset, med en grunnflate på 107 kvadratmeter, skal etter planen stå ferdig når det nærmer seg vinter. Foto: Cathrine Skogheim
FASADE: Huset, med en grunnflate på 107 kvadratmeter, skal etter planen stå ferdig når det nærmer seg vinter. Foto: Cathrine Skogheim

Pensjonistpar valgte hus framfor leilighet

KARLSTAD: Gunhild (73) og Per Bjørnar Tangen (78) bygger nytt hus på Karlstad – rett over veien fra deres gamle hjem.

Publisert Sist oppdatert

Gunhild og Per Bjørnar Tangen solgte sitt tidligere hjem på Karlstad i mai, og nå er de i gang med bygging av et nytt hus, rett over veien fra det gamle. Siden salget har Gunhild bodd på hytta på Betholmen i Dyrøy kommune, mens Per Bjørnar flyttet inn over sølvsmie-verkstedet i låven som tilhører det gamle huset.

– Jeg har fått meg en fin residens her, ler han.

Mye husmasse

Nå er de to i full gang med å bygge nytt hus på Karlstad, rett over veien fra det gamle.

Der bodde de i over 40 år.

– Huset har vært i min familie i tre generasjoner. Under flyttingen og ryddingen dukket det opp mye gammelt, sier Per Bjørnar.

De forteller at de valgte å bygge nytt hus fordi deres tidligere hjem og tilhørende tomt begynte å bli for stor.

– Vi begynte å få veldig mye husmasse, og vi begynner jo å bli eldre, sier han.

– Det ble rett og slett for mye for oss å vedlikeholde, sier Gunhild.

Vurderte leilighet

Der deres gamle hjem hadde en grunnflate på 140 kvadratmeter og tre etasjer, får det nye huset to etasjer og en grunnflate på 107 kvadratmeter.

– Det blir et mindre og lettere hus å vedlikeholde, sier Gunhild, som forteller at de lenge vurderte å kjøpe en leilighet i sentrumsnære strøk.

– Jeg har lyst til å flytte til Finnsnes, men det å kjøpe en leilighet i et sentrum er dyrere enn å bygge et nytt hus. Det kan fort bli trangt i en leilighet for oss som er vante til å kunne gå rett ut og ha skogen rett utenfor døra, sier hun.

De slo fra seg ideen om leilighetskjøp.

– En romslig leilighet er dobbel så dyrt som et hus, og her beholder vi skogseiendommen, sier hun.

De to er forberedt på en hektisk sommer med mye arbeid med det nye huset.

– Vi har kommet ganske langt. Nå er vi på siste yttervegg, og vi prøver å få taket ferdig før snekkerne fra Målselv Bygg tar ferie. Vi regner med å være ferdige kanskje først i oktober, sier Per Bjørnar.

– Vi må ta det som det kommer. Det kan bli lenge å bo sånn som vi gjør nå, men man må bruke den tiden som trengs, sier Gunhild.

De skal gjøre en del av innredningsarbeidet selv.

– Jeg skal legge Glava selv, og jeg tar en del av innredningen, som listing og legging av gulv, selv. Det blir nok å gjøre i sommer, sier Per Bjørnar.

– Været har heldigvis ingenting å si for oss, sier Gunhild.

Powered by Labrador CMS