GOD GRUNN: Borghild Skjellberg hadde god grunn til å juble litt etter søndagens normaldistanse. Det var første gang hun skjøt feilfritt på fire skytinger. Foto: Ivar Løvland
GOD GRUNN: Borghild Skjellberg hadde god grunn til å juble litt etter søndagens normaldistanse. Det var første gang hun skjøt feilfritt på fire skytinger. Foto: Ivar Løvland

Perfekt skyting: 20 treff på 20 skudd for Borghild (18)

Bedre skyting enn det Borghild Skjellberg viste søndag er det ikke mulig å prestere. 18-åringen traff på samtlige 20 skudd på normaldistansen i sesongåpninga.

Publisert Sist oppdatert

– Det kan ikke beskrives å treffe på samtlige skudd… På den siste runden var det bare «digg» å gå. Det var så deilig at jeg nesten bare måtte smile, selv om jeg er dødssliten. Det var den beste sesongstarten jeg kunne fått, sier søndagens blideste jente på Bardufoss skisenter.

Borghild Skjellberg fra Tromsø skiskytterlag har i flere sesonger representert Målselvs skiskyttere, men da familien i sommer gjorde tromsøværinger av seg, ble det klubbskifte for 18-åringen som er siste året i 17–19-årsklassen lokalt. Samtidig startet hun på skiskytterlinja i Nordreisa, og det får mye av æren for at samtlige blinker ble truffet under den litt kortere normaldistansen som skiskytteren innledet sesongen med lokalt søndag.

Uten tillegg

Borghild traff på sine fem skudd på samtlige skytinger, og hun var den eneste av søndagens løpere med fire skytinger som maktet det. Bare Perle Nystu fra Nordreisa og tidligere stafettverdensmester Alexander Os var i nærheten, men begge fikk én bom.

HELMAKS SKYTING: Borghild Skjellberg leverte prikkfri skyting under åpningsrennet på Bardufoss skisenter søndag.

– Jeg kan egentlig ikke forklare hvorfor jeg traff så bra, men jeg har fått en ny trener i Nordreisa i Audun Thomassen som har terpet arbeidsoppgaver på standplass, og det har tydeligvis hjulpet på. Før kunne tenke alt mulig rart på standplass, nå har jeg et helt annet fokus, sier Borghild Skjellberg, som med den skytinga vant juniorklassen 17–19 år med over to minutters margin.

Godt jentemiljø

Hun roser det store jentemiljøet i Nordreisa som hun nå er en del av. Svært mange av kretsens juniorer på jentesiden er nå der, og det gir et helt annet trykk på treningene.

– Det er kjempebra å ha mange andre jenter rundt seg som «pusher» på, sier Borghild.

BEDRE I SPORET: Farta i løypa kan enda bli bedre, men Borghild Skjellberg leverte prikkfri skyting under åpningsrennet på Bardufoss skisenter søndag og vant 17–19-årsklassen klart.

Selv om skytinga var helt vidunderlig søndag, er det mye å gå på i sporet, bokstavelig talt for henne. I sommer fikk hun påvist at hun har hatt kyssesyken, og dermed var det streng beskjed om å kjøre mye roligere og mindre trening enn planlagt. Det er først de siste par ukene hun har fått lov til å trene hardøkter.

Mange hjemmebaner

– Der mangler det en god del, men det kommer seg nok, sier Borghild, som etter flyttinga til Tromsø og skolegang i Nordreisa nærmest føler seg på hjemmebane hvor som helst.

– Jeg har litt hjemmebane på Laksvatn, litt i Tromsø, litt i Nordreisa og litt her i Målselv, så jeg føler meg egentlig litt hjemme over alt, smiler Borghild Skjellberg.

«Hemmelig» NM-mål

Sist vinter var hun nær topp ti-plasseringer i norgescupen, blant annet under løpene på Bardufoss. Til vinteren er det et junior-NM i Tromsø. Der vil hun veldig gjerne ta steget helt opp blant de beste, hvis det er mulig.

– Jeg vet ikke om jeg tør å si det, men en topp ti-plassering i NM er det store, litt hemmelige, målet mitt, men jeg vet at veldig mye skal klaffe da om jeg skal klare det, sier Borghild Skjellberg.

Skyter hun i NM som i åpningsrennet, er kanskje ikke det et helt urealistisk mål for henne.

Powered by Labrador CMS